1300 ίπποι στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Γιώργος Βαρίνος
1300 ίπποι στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Υπό άκρα μυστικότητα η NextEV δοκιμάζει στην «πράσινη κόλαση» το νέο της υπεραυτοκίνητο το οποίο υπόσχεται εξωπραγματικές επιδόσεις και ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η κινέζικη NextEV θα παρουσιάσει σε έκδοση παραγωγής το εξωτικό της υπεραυτοκίνητο των 1300+ ίππων και γι αυτό ίσως, θα ήθελε να εκπλήξει τον διεθνή τύπο με ένα ρεκόρ στο Νιρμπουργκρίνγκ. Γυναίκα κατάσκοπος με...όρθιο κινητό τηλέφωνο, έπιασε το αυτοκίνητο να γυρνά αργά -με συνεργείο κινηματογράφισης πίσω του- στην γερμανική πίστα που είναι γνωστή με το παρατσούκλι «πράσινη κόλαση». Η NextEV δείχνει να ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι στον τρόπο που λειτουργεί και σχεδιάζει αυτοκίνητα και αυτό φάνηκε από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Formula E. Το υπεραυτοκίνητό της θα αποδίδει 1.300+ ίππους και θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα. Στο μικρό σε διάρκεια video το αυτοκίνητο βλέπουμε πως χρησιμοποιεί μια τεράστια πτέρυγα καθώς χρειάζεται μεγάλες ποσοτητες κάθετης δύναμης για να περάσουν οι 1300+ ίπποι στην άσφαλτο.
Το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Νίρμπουργκρινγκ το κατέχει η Toyota, με το EV P002/Radical με χρόνο 7’ 22” 329. Ενώ και το Κροάτικο Rimac Concept One των 1.100 ίππων, θα δοκιμάσει την τύχη του και ας μην ξεχνάμε πως σε video στο youtube το έχουμε δει να κατατροπώνει την LaFerrari και την τετρακίνητη Porsche 918 Spyder!

Δείτε το video!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!