«Σφίγγει» τα λουριά η FIA στο Όστιν

«Σφίγγει» τα λουριά η FIA στο Όστιν

«Σφίγγει» τα λουριά η FIA στο Όστιν

Η FIA... σφίγγει τα λουριά στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ στο Όστιν, καθώς ενημέρωσε ότι θα επιτρέψει στους πιλότους μόνο μία αλλαγή γραμμής, όταν θα υπερασπίζονται τη θέση τους. Προειδοποίηση για τις μπλε σημαίες.

Το Άρθρο 27.5 των Αθλητικών Κανονισμών της F1 λέει ότι «κανένα μονοθέσιο δεν μπορεί να οδηγείται με τέτοιο τρόπο, που να είναι επικίνδυνος για τους άλλους οδηγούς», ενώ το 27.8 απαγορεύει οποιονδήποτε ελιγμό ή αντικανονική αλλαγή κατεύθυνσης.

Με άλλα λόγια, επιτρέπεται η αλλαγή γραμμής μόνο μία φορά, αν και στην Ιαπωνία ο Μαξ Φερστάπεν το έπραξε αυτό δύο φορές για να υπερασπιστεί τη θέση του, όμως δε δέχτηκε κάποια ποινή. Ωστόσο, για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο και να μην υπάρχουν παράπονα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αποφάσισε να... σφίξει τα λουριά στο Όστιν.

Γι' αυτό ενημέρωσε τις ομάδες και τους πιλότους ότι παραπάνω από μία αλλαγές γραμμής θα θεωρηθεί παράβαση. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίστηκε αν θα... πέσει καμπάνα σε μία τέτοια περίπτωση. Από εκεί και πέρα, σε πολλούς από τους προηγούμενους αγώνες αρκετοί έχουν διαμαρτυρηθεί ότι οι αντίπαλοί τους δε σέβονται τις μπλε σημαίες.

Έτσι, η FIA αποφάσισε ο κάθε πιλότος που έχει... φάει έναν γύρο να προειδοποιείται, όταν ένα μονοθέσιο είναι εντός των 3 δευτερολέπτων, ώστε να ετοιμάζεται για μπλε σημαίες και να το αφήσει αμέσως να περάσει. Αυτό, κυρίως, για να μην επηρεάζονται οι μάχες για τις μπροστινές θέσεις.

Best of internet