Αυτονομία και στους αγώνες αντοχής; (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτονομία και στους αγώνες αντοχής; (pics)
Ο Κινέζος σχεδιαστής, Τάο Νι, δημιούργησε το «Le Mans 2030», το οποίο θα μπορούσε να λάβει μέρος σε αγώνες αντοχής και να οδηγείται από μόνο του κατά τη διάρκεια της νύχτας σ' έναν 24ωρο.

Τη λύση σε αγώνες αντοχής, που διαρκούν 24 ώρες, όπως αυτός του Λε Μαν, έρχεται να δώσει ένας σχεδιαστής από την Κίνα. Ο λόγος για τον Τάο Νι, ο οποίος δημιούργησε το «Le Mans 2030», που θα μπορούσε να λάβει μέρος σε τέτοιους αγώνες και να οδηγείται από μόνο του κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον οδηγό να αναλαμβάνει τη... σκυτάλη την ημέρα.

Βέβαια, γι' αυτό στην παρούσα φάση υπάρχουν τρεις οδηγοί για κάθε αγωνιστικό, καθώς κανείς δεν μπορεί να τρέξει για 24 σερί ώρες. Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο Νι πήρε ένα σασί από την Infinity και του πρόσθεσε αεροδυναμική, που δεν έχει κανένα άλλο αυτή τη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, είναι αβέβαιο το πόσο πιθανό είναι η Infinity να μπει ως εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία LMP1 στο μέλλον, ειδικά αφού προγραμματίζεται και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία με αυτόνομα οχήματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!