Μένει Toro Rosso ο Κβιάτ

Γιώργος Βαρίνος
Μένει Toro Rosso ο Κβιάτ
Η Toro Rosso ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον Ντανιίλ Κβιάτ στο πλευρό του Κάρλος Σάινθ για το 2017. Επιβεβαιώθηκε και η παραμονή του Σάινθ.

Αν και πέρασε από πολλά... κύματα, το μέλλον του Ντανιίλ Κβιάτ έγινε, τελικά, γνωστό. Η Toro Rosso ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος θα παραμείνει στο... ρόστερ της και το 2017, ενώ επιβεβαιώθηκε και η παραμονή του Κάρλος Σάινθ, η οποία θεωρούταν δεδομένη. Έτσι, συμπληρώθηκαν άλλα δύο κομμάτια στο... παζλ της Formula1 για τη νέα σεζόν.

«Ευχάριστα νέα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δρ. Μάρκο και όλη την ομάδα για τη στήριξή της και την πίστη που έδειξαν σ' εμένα από τότε που επέστρεψα στην ομάδα νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω με μία ομάδα που είναι σαν το σπίτι μου. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μαζί το 2017 και έχω υψηλούς στόχους. Θα είμαι πάντα πλήρως αφοσιωμένος δίνοντας το 200%», δήλωσε ο Κβιάτ.

«Δεδομένου πόσες πολλές αλλαγές υπάρχουν στη Formula1 για το 2017, είναι καλό να ξέρω ότι ο Ντανιίλ κι εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε ομόσταυλοι στην Toro Rosso την επόμενη χρονιά. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, καθώς αγωνιζόμαστε μαζί από το 2010 και δουλεύουμε καλά μαζί. Γνωρίζω ότι φετινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, όμως πραγματικά ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά», είπε, από την πλευρά του, ο Σάινθ, ο οποίος θα είναι για τρίτη χρονιά στην STR, κάτι που δε συνηθίζεται στην ομάδα της Φαένζα.

«Κάναμε τη διαφορά και ανακοινώσαμε τους οδηγούς σχετικά νωρίς. Επίσης, υπάρχουν τόσα πολλά νέα στοιχεία που έρχονται στη Formula1 σε γενικές γραμμές και ειδικά στην ομάδας, από πλευράς αλλαγής προμηθευτή μονάδας ισχύος. Το να έχουμε τους ίδιους οδηγούς μας δίνει σταθερότητα κι ένα σημείο αναφοράς. Για τον Κάρλος (Σάινθ) θα είναι η τρίτη χρονιά μαζί μας, που λέει πολλά για το πόσο υψηλά τον αξιολογούμε.

Στους τελευταίους αγώνες ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ντανιίλ (Κβιάτ) ανέκτησε τη φόρμα του. Πάντα του έλεγα ότι το μέλλον του μαζί μας ήταν στα χέρια του και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω για να έχει τις αποδόσεις που του εξασφάλισαν τη θέση του στην STR12 το 2017. Τώρα έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο και δυνατό δίδυμο για μία σεζόν, στην οποία περιμένουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί», ανέφερε, με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Scuderia, Φρανζ Τοστ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!