Μάρκεζ: «Έχασα μερικά λεπτά, αλλά άξιζε»

Γιώργος Βαρίνος
Μάρκεζ: «Έχασα μερικά λεπτά, αλλά άξιζε»
Ο Μαρκ Μάρκεζ αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολούθησε στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας και τόνισε πως άξιζε που έκανε την αλλαγή στα ελαστικά, αν και έχασε μερικά λεπτά.

Στη στρατηγική που επέλεξε για τις κατατακτήριες δοκιμές του Φίλιπ Άιλαντ λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών στάθηκε στις δηλώσεις του ο Μαρκ Μάρκεζ. Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε ότι άξιζε που έκανε την αλλαγή στα ελαστικά, παρά το ότι έχασε μερικά λεπτά.

«Αυτό το τριήμερο ήταν πολύ δύσκολο με τον καιρό επειδή πρέπει να είσαι γρήγορος, αλλά επίσης και να έχεις τη σωστή στρατηγική. Ήταν δύσκολο επειδή το στήσιμο δεν ήταν τέλειο και δεν μπορούσα να κάνω έναν τέλειο γύρο.

Το δελτίο καιρού έλεγε δυνατή βροχή σε δέκα λεπτά και όλοι βγήκαν στην πίστα και πίεζαν. Μετά είδα ότι η πίστα ήταν στεγνή και επέστρεψα για να βάλω τα σωστά ελαστικά. Έχασα μερικά λεπτά, αλλά άξιζε.

Ανησυχούσα μήπως κάποιος άλλος έμπαινε για πιο φρέσκα ελαστικά, όμως στο τέλος αυτό δεν ήταν αρκετό. Θα δούμε αύριο θα είναι σημαία με σημαία ή στεγνό διότι ο καιρός είναι απίστευτος. Όταν ήρθαμε εδώ στις δοκιμές πριν τη σεζόν, έτσι ήταν και πάλι η βροχή. Στεγνώνει πραγματικά γρήγορα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε γι' αύριο», είπε ο αναβάτης της Repsol Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!