Η Renault δεν αποκλείει τα γρήγορα SUV

Πέτρος Πιτσίνης
Η Renault δεν αποκλείει τα γρήγορα SUV
Πρόσφατα, δημοσιεύματα ήθελαν τη γαλλική φίρμα να απορρίπτει κάθε πιθανό σενάριο για RS εκδόσεις των SUV της, όμως μάλλον το... ξανασκέφτηκαν!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γράφαμε πως η RenaultSport δεν θα αναλάμβανε να... «πειράξει» οποιοδήποτε από τα SUV της γαλλικής φίρμας, όμως νέα δημοσιεύματα έρχονται να διαψεύσουν τα προηγούμενα.

Ένα γρήγορο Captur ή Kadjar μπορεί να είναι στα σχέδια της εταιρείας, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του προϊοντικού σχεδιασμού στο AutoExpress. Μάλιστα δεν δίστασε να φέρει ως παράδειγμα το Juke Nismo της «αδερφής» Nissan και είπε ότι το τμήμα RenaultSport θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Nismo ώστε να βγάλουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Αν τελικά το Renault Captur RS γίνει πραγματικότητα, περιμένουμε πως θα διαφοροποιηθεί σημαντικά στο αισθητικό κομμάτι με πιο φουσκωμένο αμάξωμα, μεγάλες ζάντες και εμφανείς απολήξεις των εξατμίσεων, την ώρα που οι αναρτήσεις θα δεχθούν τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε το μοντέλο να... τιμά το σήμα RenaultSport που παραδοσιακά φτιάχνει οχήματα με παροιμιώδη οδική συμπεριφορά.

Κάτω από το καπό του, δεν θα ήταν έκπληξη αν βρίσκαμε τον ίδιο 1.600άρη που κινεί και το Nissan Juke Nismo, καθώς τα δύο μοντέλα είναι σχεδόν ίδια. Όσο για το Kadjar, σίγουρα θα έχει παρόμοιες αλλαγές στην εμφάνιση και το στήσιμο, όμως το μοτέρ που θα φορέσει είναι ένα ερωτηματικό. Πάντως, κάποιο μεγαλύτερο των 2.0 λίτρων από το απερχόμενο ή το επερχόμενο Megane RS θα ήταν μια καλή ιδέα!

* Οι φωτογραφίες είναι δημιούργημα ανεξάρτητου σχεδιαστή κι όχι επίσημες από τη Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!