Με σπορ... διάθεση το Volkswagen Tiguan!

Πέτρος Πιτσίνης
Με σπορ... διάθεση το Volkswagen Tiguan!
Οι Γερμανοί δεν αποκλείεται να ετοιμάζουν μια R έκδοση για το Tiguan, το νέο τους SUV, με έναν βενζινοκινητήρα υψηλής απόδοσης να εγγυάται κορυφαίες επιδόσεις!

Μετά τη SEAT που είναι πολύ πιθανό να ετοιμάζει την Cupra έκδοση του νέου Ateca, η Volkswagen φαίνεται πως δεν μένει με... σταυρωμένα τα χέρια και εξελίσσει το Tiguan R! Το πρωτότυπο μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει τα κλασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εξοπλιστικής έκδοσης R-Line που ήδη υπάρχει στο γερμανικό SUV, όμως οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης βάζουν... ερωτηματικά για τον κινητήρα που υπάρχει κάτω από το καπό.

Αν όντως αυτό το αυτοκίνητο που κοιτάμε είναι το Tiguan R, περιμένουμε πως θα έχει αρκετά κοινά με το αντίστοιχο Golf. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιεί τον 2.0 TSI των 300 ίππων, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση 4MOTION και το αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη DSG! Προς το παρόν, θα περιμένουμε κάποιο νέο στοιχείο από τη Volkswagen που θα μας επιτρέψει να δούμε αν όντως ετοιμάζει ένα τέτοιο Tiguan. Πιθανό σενάριο είναι και να μη μάθουμε... τίποτα για την ώρα και το αυτοκίνητο να παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!