Με Ford όλα τα φανάρια είναι πράσινα!

Πέτρος Πιτσίνης
Με Ford όλα τα φανάρια είναι πράσινα!
Μια νέα τεχνολογία εξελίσσει η Ford, μέσω της οποίας προτείνεται στον οδηγό η ιδανική ταχύτητα κίνησης, ώστε να συναντάει πάντα πράσινο το σηματοδότη!

Μια ομολογουμένως... χρήσιμη τεχνολογία ετοιμάζει η Ford, η οποία έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει την ώρα που θα ανάψει το επόμενο φανάρι πράσινο και να προτείνει την ιδανική ταχύτητα στον οδηγό, ώστε να μη σταματήσει καθόλου στο κόκκινο. Το σύστημα λέγεται Green Light Optimal Speed Advisory και έχει πολλά πλεονεκτήματα, εκτός του προφανούς που είναι η... ψυχική ηρεμία που εξασφαλίζει κάθε πράσινο φανάρι.

Με λίγα λόγια, μειώνει τη μέση κατανάλωση κάθε διαδρομής (και κατά συνέπεια, τους ρύπους), καθώς το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να σταματάει και έχει συνεχόμενη κίνηση μέχρι την άφιξη του οδηγού στον προορισμό του. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο κινητήρας καίει αρκετό καύσιμο στο αλλεπάλληλο σταμάτα-ξεκίνα, αφού όλη η μάζα του οχήματος θα πρέπει να περάσει από την αδράνεια, σε κίνηση.

Ειδικά όταν μιλάμε για ξεκίνημα σε ανηφόρα, ακόμη και μικρής κλίσης, τότε το μοτέρ προσπαθεί ακόμη περισσότερο. Επίσης, η Ford αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό στοιχείο λέγοντας πως όσοι οδηγούν καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο, περνούν αθροιστικά περίπου δύο ημέρες του χρόνου στο φανάρι! Για την ώρα πάντως, η Μπλε Οβάλ εταιρεία δεν έχει πει πότε και αν θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής η εν λόγω τεχνολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!