Αερόσακοι Takata: Ενδέκατος θάνατος στις ΗΠΑ

Πέτρος Πιτσίνης
Αερόσακοι Takata: Ενδέκατος θάνατος στις ΗΠΑ
Το... θρίλερ με τους αερόσακους της εταιρείας συνεχίζεται, με αμερικανικούς φορείς αλλά και τη Honda να επιβεβαιώνουν άλλη μια απώλεια ζωής λόγω των προβληματικών εξαρτημάτων.

Μια γυναίκα πενήντα ετών ήταν το ενδέκατο... θύμα των αερόσακων Takata, στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μετά από το τρακάρισμα που είχε με το Honda Civic της, το οποίο ήταν μοντέλο του 2001. Το εν λόγω όχημα ήταν ένα από τα περίπου 313.000 (χρονολογίας 2001-2003), των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν προειδοποιηθεί πως δεν θα έπρεπε να τα οδηγούν λόγω του συγκεκριμένου σοβαρού προβλήματος.

Σύμφωνα με τη Honda, τα Civic που «έπασχαν» από αυτό το πρόβλημα είχαν ανακληθεί από το 2008 και παρά τις περισσότερες από 20 επιστολές που είχαν στείλει στους ιδιοκτήτες, το συγκεκριμένο δεν πήγε ποτέ. Ο NHTSA, αναφέρει πως περίπου 11,4 εκατομμύρια οχήματα έχουν επισκευαστεί από τους προβληματικούς αερόσακους, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 36% του συνόλου των αυτοκινήτων που «πάσχουν» στις ΗΠΑ. Αναμφίβολα, πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάκληση που έχει γίνει ποτέ στον αυτοκινητικό κόσμο και θέλει αρκετό χρόνο ακόμη ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το ζήτημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!