Νέοι κινητήρες στην Πολωνία από Toyota (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Νέοι κινητήρες στην Πολωνία από Toyota (pics)
Η Toyota Motor Europe θα επενδύσει περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει νέους κινητήρες βενζίνης και υβριδικούς στην Πολωνία.

Στόχο την κατασκευή νέων κινητήρων έχει η Toyota στην Πολωνία. Για την ακρίβεια, σκοπεύει να επενδύσει περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ στα δύο εργοστάσιά της στο Γιελτς-Λασκοβίτσε και στο Βάλμπρζεχ, ώστε να παράγει δύο νέους κινητήρες, έναν βενζίνης κι έναν υβριδικό.

Ο πρώτος θα είναι 1.5 λίτρων και η κατασκευή του θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2017, με τον οποίο θα εξοπλιστεί το Yaris, ενώ θα ακολουθήσει κι ένας δίλιτρος το 2019. Όσον αφορά τον υβριδικό, θα χρησιμοποιηθεί πάνω στον υπάρχοντα ZR των 1.8 λίτρων, που ενισχύει όλα τα Auris και Auris Touring Sports Hybrid, τα οποία έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, καθώς και το C-HR, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2018.

«Είμαστε δεσμευμένοι να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στην Πολωνία. Ήταν σημαντικό για μας να να έχουμε ποικιλία στην παραγωγή και την εξέλιξη των ικανοτήτων στην κατασκευή του κινητήρα βενζίνης, που θα βοηθήσει να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota Motor Europe, Καζουνόρι Μασουόκα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!