«Γάμος» και επίσημα για τις Nissan-Mitsubishi

Πέτρος Πιτσίνης
«Γάμος» και επίσημα για τις Nissan-Mitsubishi
Μετά το σκάνδαλο της Mitsubishi, ο όμιλος Renault-Nissan πήρε το 34% της φίρμας και η ένωση των τριών θα φέρει ανακατατάξεις στον κόσμο των αυτοκινητοβιομηχανιών!

Κάτω από τη «στέγη» του ομίλου Renault-Nissan θα βρίσκεται πλέον η Mitsubishi, μετά την κρίση που πέρασε το τελευταίο διάστημα λόγω των παραποιημένων τιμών κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων των μοντέλων της. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει πλέον στην κατοχή του το 34% της φίρμας και ως αποτέλεσμα, έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχός της, αφού πλήρωσε περίπου 2,3 δις δολάρια. Ο CEO της Nissan, Κάρλος Γκοσν, είπε:

«Ο συνδυασμός της Nissan, με τη Mitsubishi και τη Renault θα δημιουργήσει μια νέα δύναμη στην κόσμο του αυτοκινήτου. Θα είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους αυτοκινητικούς ομίλους με οικονομία κλίμακας, ριζοσπαστικές τεχνολογίες και δυνατότητες παραγωγής που θα κατασκευάζουν οχήματα ώστε να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση των πελατών σε κάθε κατηγορία και σε κάθε αγορά του κόσμου. Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τη Mitsubishi, για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πελατών της. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!