«Το σκορ είναι 0 - 0», λέει ο Ρόσμπεργκ

«Το σκορ είναι 0 - 0», λέει ο Ρόσμπεργκ

«Το σκορ είναι 0 - 0», λέει ο Ρόσμπεργκ

Ο πιλότος της Mercedes μιλάει με ποδοσφαιρικούς όρους για τη Formula 1, καθώς είναι λάτρης της στρογγυλής θεάς και δηλώνει φανατικός οπαδός της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παραμένει προσγειωμένος ενόψει του Γκραν Πρι των ΗΠΑ, αν και έχει μία σημαντική διαφορά 33 βαθμών από τον δεύτερο Χάμιλτον. Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes είναι γνωστός φίλος του ποδοσφαίρου, μάλιστα στο παρελθόν έλειψε από συσκέψεις της ομάδας του, για να μην χάσει την τηλεοπτική αναμετάδοση κάποιου αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Σαν μπαλαδόφατσα, δεν δίστασε να δώσει μία συνέντευξη γεμάτη ποδοσφαιρικούς όρους ενόψει του αγώνα στο Ωστιν του Τέξας. Έτσι στο ερώτημα, αν θα οδηγήσει πιο συντηρητικά, απάντησε ως εξής: «Οδηγώ, σαν να είναι ακόμη το σκορ μηδέν μηδέν. Ούτε στο ποδόσφαιρο πιάνει, όταν προσπαθεί να ροκανίσει μία ομάδα τον χρόνο, για να διατηρήσει το πλεονέκτημά της. Συχνά ανεβάζεις τον αντίπαλό σου με αυτήν την τακτική».

Ο Ρόσμπεργκ τόνισε ότι θα παραμείνει πιστός στην αγωνιστική φιλοσοφία του, την οποία περιέγραψε ως εξής: «Μετά το παιχνίδι σημαίνει για εμένα πριν από το επόμενο παιχνίδι. Κοιτάζω κάθε αγώνα χωριστά και εξακολουθώ να οδηγώ για τη νίκη. Θέλω να πετυχαίνω πάντα το μάξιμουμ της απόδοσης. Μόνον όταν γνωρίζω, ότι τα έδωσα όλα για τη νίκη, είμαι στο τέλος της ημέρας ευχαριστημένος».

Ο δηλωμένος οπαδός της Μπάγερν Μονάχου υπογράμμισε επίσης, ότι θα ήταν μοιραίο λάθος, αν ξέγραφε τον Χάμιλτον από τη διεκδίκηση του τίτλου. «Θα μπει δυνατά όπως πάντα στους τελευταίους αγώνες», υποστήριξε ο Ρόσμπεργκ.

Και μάλλον δικαιώνεται από τις δηλώσεις του Χάμιλτον, ο οποίος τονίζει, ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω: «Για εμένα αποτελεί από τώρα και στο εξής μονόδρομο, να πολεμάω κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο όσο σκληρά γίνεται, να τα δίνω όλα για τη νίκη και μετά να περιμένω, να δω τι θα βγει. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω».

Πάντως, στο Γκραν Πρι του Ωστιν μπορεί να δούμε «ομορφιές» μεταξύ των δύο οδηγών της Mercedes, αφού η ίδια η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα, ότι θα τους αφήσει να μονομαχήσουν ελεύθερα και δεν θα τους δώσει κάποιες εντολής. Λογικό βέβαια, αφού η Mercedes έχει κατακτήσει ήδη το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ενώ και οι οδηγοί της έχουν καπαρώσει τις δύο πρώτες θέσεις. Γιαυτό και η Mercedes δεν έχει κανένα λόγο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στη μάχη, που θα κρίνει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 για το 2016.

Best of internet