Πώς έσπασαν τη σιωπή του Χάμιλτον;

Πέτρος Πιτσίνης
Πώς έσπασαν τη σιωπή του Χάμιλτον;
Λαλίστατος και συγκεντρωμένος θα είναι πλέον στις συνεντεύξεις Τύπου ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς η FIA ανέλαβε να τον…διαπαιδαγωγήσει, ώστε να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά.

Στην ίδια τάξη έμεινε ο Λιούις Χάμιλτον από τη FIA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έγινε έξαλλη με τη συμπεριφορά του τρεις φορές πρωταθλητή της Formula 1, όταν ο Βρετανός εμφανίστηκε βαριεστημένος πριν δύο εβδομάδες στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν το Γκραν Πρι Ιαπωνίας.

Ο Χάμιλτον έδειξε τη δυσαρέσκειά του θεωρώντας ότι οι δημοσιογράφοι ρωτούν όλο τα ίδια και τα ίδια και άρχισε να ασχολείται με το κινητό του, βγάζοντας φωτογραφίες, τις οποίες σχολίαζε με τους Ραϊκόνεν και Αλόνσο που κάθονταν δίπλα του. Ταυτόχρονα αγνοούσε επιδεικτικά τους εκπροσώπους του Τύπου αποφεύγοντας να τους απαντήσει.

Η συμπεριφορά του σχολιάστηκε αρνητικά και η FIA αποφάσισε να τον συμμορφώσει με τον δικό της τρόπο. Ετσι τον περιέλαβε πάλι στην ομάδα των έξι πιλότων, που θα δώσουν σήμερα Πέμπτη την συνέντευξη Τύπου ενόψει του Γκραν Πρι στο Ωστιν του Τέξας. Αυτή τη φορά αναμένεται πάντως να παρουσιαστεί ο Χάμιλτον απολύτως συγκεντρωμένος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και να αποφύγει κάθε ενασχόληση με το κινητό του.

Ο Βρετανός θεωρείται φαβορί για τον συγκεκριμένο αγώνα, αφού έχει νικήσει στα τρία από τα τέσσαρα Γκραν Πρι στο Ωστιν, με εξαίρεση το 2012 όταν είχε θριαμβεύσει ο Φέτελ με τη Red Bull. Ο Χάμιλτον θα τα δώσει όλα, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά και για να συμπληρώσει τις 50 νίκες στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!