Δεν... κρύβεται το SEAT Ateca Cupra!

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν... κρύβεται το SEAT Ateca Cupra!
Χωρίς ίχνος καμουφλάζ και με τα απαραίτητα σπορ στοιχεία της έκδοσης, το Ateca Cupra «ποζάρει» στο φακό έξω από τις εγκαταστάσεις της φίρμας στην Ισπανία!

Λίγο μετά την παρουσίαση του SEAT Ateca είχαμε δει διάφορα σχέδια από ανεξάρτητους σχεδιαστές για την έκδοση Cupra, ωστόσο τώρα το βλέπουμε και... επίσημα. Χωρίς το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που «φοράνε» τα μοντέλα που δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη, το Cupra δεν θέλει να κρυφτεί και αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

Ξεχωρίζει από τη γκρι ματ βαφή, τις πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου, τα φρένα τις Brembo με τους τρυπητούς δίσκους και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Λέγεται πως θα χρησιμοποιήσει τον γνωστό 2.0 TSI που συναντάμε και στο Leon Cupra, όμως στην περίπτωση του Ateca θα αποδίδει 300 άλογα, αντί για 290.

Επίσης, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο εξάρι σασμάν ή ένα αυτόματο τύπου διπλού συμπλέκτη (DSG) ισάριθμων σχέσεων. Το επίσημο ντεμπούτο του περιμένουμε πως θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι επίσημη πληροφορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!