Όλα τα VW Golf στην πίστα! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Όλα τα VW Golf στην πίστα! (video)
Το βρετανικό Car πήρε όλες τις σπορ εκδόσεις του Golf και μέσα από τρεις «κόντρες», βγαίνει το συμπέρασμα για το ποιο είναι το γρηγορότερο της γκάμας!

Volkswagen Golf GTE, GTD, GTi, GTi Edition 40, R και GTi Clubsport S μπήκαν σε μια πίστα ταχύτητας για να διαπιστώσουμε εν τέλει πιο είναι το γρηγορότερο Golf αυτή τη στιγμή. Επειδή η διαφορά στην απόδοση των εκδόσεων είναι πολύ μεγάλη (126 ίπποι χωρίζουν το GTD με το Clubsport S) το βρετανικό Car τα χώρισε σε τρεις κατηγορίες, ώστε να είναι πιο δίκαιο.

Το πετρελαιοκίνητο GTD (184 ίπποι) «κοντραρίστηκε» απέναντι στο υβριδικό GTE (204 ίπποι) και ενώ οι τιμές επιδόσεων που ανακοινώνονται από τη Volkswagen είναι πολύ κοντά, το βάρος θα καθορίσει τον νικητή! Στη δεύτερη κατηγορία, το «απλό» GTi των 220 ίππων στέκεται δίπλα στο Edition 40 με τα 265 άλογα (290 σε λειτουργία overboost) με το τελευταίο να είναι και ελαφρύτερο, αλλά και με περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τέλος, η μεγάλη κόντρα είναι η τρίτη και αφορά το κορυφαίο τετρακίνητο R με την ειδική έκδοση GTi Clubsport S, η οποία συζητήθηκε πολύ χάρη στο ρεκόρ που έθεσε για τα εμπροσθιοκίνητα αυτοκίνητα στο Νίρμπουργκρινγκ. Το R είναι 10 ίππους πιο αδύναμο (300 έναντι 310) όμως το 0-100 χλμ./ώρα το ολοκληρώνει σε 4,9 δευτερόλεπτα, σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο διαφορά με το Clubsport S λόγω τετρακίνησης! Δείτε το βίντεο για να μάθετε ποιος ήταν τελικά ο νικητής και λίγο πριν το τέλος, μια καρτέλα δείχνει ακριβώς τον χρόνο του κάθε αυτοκινήτου στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!