Σχεδόν έτοιμο το «αγροτικό» της Mercedes-Benz

Πέτρος Πιτσίνης
Σχεδόν έτοιμο το «αγροτικό» της Mercedes-Benz
Το Pick Up των Γερμανών που θα βασίζεται στο Nissan Navara θα παρουσιαστεί την άλλη βδομάδα, στις 25 Οκτωβρίου, για να το δούμε στους δρόμους στις αρχές του 2017.

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει ένα «αγροτικό» μοντέλο σε συνεργασία με τη Renault-Nissan, όπου θα μοιράζεται αρκετά μέρη με τα Navara και Alaskan. Το γερμανικό pick up θα παρουσιαστεί την άλλη εβδομάδα (25/10), θα λέγεται μάλλον GLT και θα εφοδιάζεται με τα κινητήρια σύνολα των άλλων δύο μοντέλων, δηλαδή το τουρμποντίζελ των 2.3 λίτρων με τους 160 ή 190 ίππους (με δύο τούρμπο το τελευταίο) αλλά και ένα ακόμη μοτέρ V6 των 3.0 λίτρων με 260 άλογα και 620 Nm ροπής.

Θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Nissan στην Αργεντινή, όμως συγκριτικά με το τελευταίο θα έχει καλύτερη ποιότητα υλικών και συναρμογής, ώστε να παραμείνει μια... γνήσια Mercedes. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα είναι πιο... ανάλαφρο από τον ανταγωνισμό, αφού με δεδομένο πως θα βασίζεται στο Navara θα έχει πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες και θα κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό, δηλαδή το Toyota Hilux, το Mitsubishi L200, το Ford Ranger και το Volkswagen Amarok.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!