Μήνυση και από το Μισούρι για Volkswagen

Γιώργος Βαρίνος
Μήνυση και από το Μισούρι για Volkswagen
Η πολιτεία του Μισούρι έγινε η επόμενη των ΗΠΑ που μήνυσε τη Volkswagen για το σκάνδαλο με τις εκπομπές των ρύπων.

Η 17η πολιτεία των ΗΠΑ έγινε αυτή του Μισούρι που μηνύει τη Volkswagen για το περίφημο, πλέον, σκάνδαλο με τις εκπομπές των ρύπων και το παράνομο λογισμικό.

Ήδη, η γερμανική μάρκα έχει πολλά... αγκάθια στην πλάτη, καθώς θα πρέπει να καταβάλει 1,21 δις δολάρια στους αντιπροσώπους των οχημάτων που επηρεάστηκαν, 10,033 δις δολάρια για να τα αγοράσει πίσω και να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες αυτών και άλλα 175 εκατομμύρια στους δικηγόρους που τη μήνυσαν.

Πλέον, έχει και το Μισούρι εναντίον της, κάτι που δεν αποκλείεται να σημάνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για τη VW, η οποία βλέπει η εν λόγω κίνησή της να της προκαλεί πλήγμα σε τσέπη και κύρος.

«Οι δράσεις της Volkswagen αποδεικνύουν μία κατάφωρη περιφρόνηση για τους περιβαλλοντικούς νόμους του Μισούρι, καθώς επίσης και για την υγεία και την ευημερία των κατοίκων», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Μισούρι, Κρις Κόστερ.

«Η VW είναι δεσμευμένη να φτάσει σε μία δίκαιη και αποδοτική λύση για τους ισχυρισμούς στις ΗΠΑ. Θα αναθεωρήσουμε την καταγγελία του Μισούρι και θα απαντήσουμε κατάλληλα», είπε, από τη μεριά της, η εκπρόσωπος της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, Τζάνιν Τζίνιβαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!