The Iceman: Ο Ραϊκόνεν γίνεται 37 ετών!

Gazzetta team
The Iceman: Ο Ραϊκόνεν γίνεται 37 ετών!
Θα μπορούσε να είναι και τίτλος ταινίας! Γενέθλια για τον Κίμι Ραϊκόνεν, που συμπληρώνει 37 χρόνια ζωής και τον αποκαλούν Iceman λόγω του χαρακτήρα του, για τον οποίο τον λατρεύει πολύς κόσμος!

Τα 37 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979 στην πόλη Έσπο και έγινε γνωστός στον κόσμο και τους φιλάθλους της Formula1, όχι μόνο για τις επιδόσεις του εντός πίστας, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που τον αποκαλούν Iceman και τον λατρεύει πολύς κόσμος σε όλον τον πλανήτη.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι έχει καταφέρει στην έως τώρα καριέρα του. Ο... Κίμαρος έκανε το... αγροτικό του για δύο χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες και μπήκε στη Formula1 το 2001, αφού κέρδισε μία θέση στη Sauber. Η πρώτη σεζόν είχε δυσκολίες, όμως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και την επόμενη χρονιά... μετακόμισε στη McLaren.

Ήρθαν οι καλύτερες εμφανίσεις, οι παρουσίες στο βάθρο, οι νίκες, όμως αναζητούσε τον τίτλο. Κάτι που κατέκτησε με τη Ferrari το 2007, όταν αποφάσισε να περάσει στο... αντίπαλο στρατόπεδο και να πάει στη Scuderia. Με 6 νίκες και 12 πόντιουμ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της F1 και να πετύχει τον στόχο του.

Έκτοτε, βέβαια, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον ίδιο, ενώ το 2010 και το 2011 αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και προτίμησε το WRC. Αρχικά, με την Citroen Junior Team και εν συνεχεία με την ιδιωτική του ICE 1 Racing τερματίζοντας αρκετές φορές εντός των βαθμών. Το 2012 αποφάσισε να κάνει το... comeback στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για χάρη της Lotus (νυν Renault), με την οποία μέτρησε 2 νίκες και 14 πόντιουμ σε δύο σεζόν.

Κάπου εκεί ήταν που επέλεξε να επιστρέψει στη Ferrari, αλλά μέχρι τώρα... ταλαιπωρείται με τα προβλήματα της ομάδας του Μαρανέλο έχοντας μόνο 7 παρουσίες στο βάθρο και καμία νίκη από το 2014. Πάντως, επειδή είναι ο Κίμι για την ώρα έχει έρθει σε συμφωνία να συνεχίσει και το 2017 βάζοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποσύρεται.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι συνολικά το... ταμείο του Ραϊκόνεν είναι 20 νίκες, 84 πόντιουμ, 16 pole position, 43 ταχύτερους γύρους και 1344 βαθμούς καριέρας σε 249 συμμετοχές και 248 εκκινήσεις στη Formula1 και 1 νίκη σε ειδική διαδρομή και 59 πόντους σε 21 αγώνες στο WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!