Απειλεί με δίωξη τη Volkswagen η βρετανική κυβέρνηση

Γιώργος Βαρίνος
Απειλεί με δίωξη τη Volkswagen η βρετανική κυβέρνηση
Η βρετανική κυβέρνηση απειλεί με δίωξη τη Volkswagen για το σκάνδαλο με τις εκπομπές των ρύπων και χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της γερμανικής μάρκας.

Μεγάλο... μπλέξιμο για τη Volkswagen, μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές των ρύπων. Η γερμανική μάρκα έχει να αντιμετωπίσει και τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία την απειλεί με δίωξη και χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της γερμανικής μάρκας απέναντι στους πελάτες της.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάγια την αποζημίωση των πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη δουλειά για να εξασφαλίσει ότι η απάτη της Volkswagen θα αντιμετωπιστεί με τις προβλεπόμενες συνέπειες. Οι αρχές δίωξης απ' όλη την Ευρώπη έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν και συντονίσουν τις έρευνές τους.

Οι αρμόδιοι είναι μέρος αυτών των προσπαθειών και συνεχίζουν την πρόοδο σε αυτές τις έρευνες. Καταλαβαίνουμε ότι οι έρευνες στη Γερμανία (όπου έχει τη βάση του το Volkswagen Group και εξελίσσονται οι κινητήρες) απαιτούν την ανασκόπηση και αξιολόγηση τεράστιων ποσοτήτων υλικού.

Η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει ότι το Volkswagen Group θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες τον επιδέξιο χειρισμό των δοκιμών στις εκπομπές των ρύπων. Η κυβέρνηση συμφωνεί ότι ήταν απαράδεκτη η διαχείριση των πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο και πως οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία, την αβεβαιότητα και την ανησυχία που προκλήθηκε από την απάτη της Volkswagen.

Επίσης, βρίσκουμε απαράδεκτο το ότι η Volkswagen απέφυγε αυτό το θέμα για πολύ καιρό και απέτυχε να ασχοληθεί επαρκώς με τους πελάτες της σε αυτό το θέμα και να ανταποκριθεί στις βάσιμες ανησυχίες της.

Οι Υπουργοί έχουν καλέσει τη Volkswagen σε νέα συνάντηση για να επαναλάβουν τις απόψεις τους και να της υπενθυμίσουν ότι περιμένουν η εταιρεία να διαχειριστεί δίκαια τους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των Βρετανών, με τη VW να είναι... προ των πυλών με το να έρθει αντιμέτωπη με βαριές ποινές, τη στιγμή που ήδη έχει... πονέσει οικονομικά.

Πάντως, οι Γερμανοί αρνήθηκαν πριν από λίγο καιρό ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των επηρεασμένων οχημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο και λοιπή Ευρώπη, καθώς θα τα διορθώσουν χωρίς χρέωση και δίχως απώλεια στην απόδοση. Τέλος, ακόμα δεν υπάρχει κάποια απάντηση από τη Volkswagen πάνω στην ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!