«Τρίζει η καρέκλα» του Toyota Avensis

Πέτρος Πιτσίνης
«Τρίζει η καρέκλα» του Toyota Avensis
Οι Ιάπωνες προβληματίζονται από την εκτίναξη ταξινομήσεων των SUV και το μέλλον του μεσαίου τους οικογενειακού είναι αβέβαιο, αφού οι πωλήσεις του έχουν πέσει αισθητά.

Για πολλά χρόνια, η πρώτη επιλογή των οικογενειαρχών ήταν τα μεσαία σεντάν μοντέλα των εταιρειών, με λίγους να κοιτούν προς τα station wagon (στη χώρα μας) και ακόμη λιγότερους στα (ογκώδη και «λαίμαργα» τότε) SUV. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ένα από τα «θύματα» είναι το Toyota Avensis.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πουλούσε κάποτε περισσότερες από 100.000 μονάδες στην Ευρώπη (116.188 το έτος 1998) και τώρα μετά βίας ξεπερνά τις 30.000, αφού οι περισσότεροι έχουν στραφεί σε SUV/Crossover μοντέλα. Εννοείται πως δεν είναι μόνο το Avensis που έχει σημειώσει πτώση πωλήσεων, όμως η Toyota σκέφτεται τι θα κάνει για να το διαφοροποιήσει στην επόμενη γενιά του.

Ο επικεφαλής της Toyota Ευρώπης χαρακτήρισε την πορεία του μεσαίου οικογενειακού ως ικανοποιητική, όμως αποκάλυψε πως αναρωτιούνται αν το επόμενο Avensis θα πρέπει να είναι ένα ακόμη σεντάν ή κάτι εντελώς καινούργιο. Οπότε, θα περιμένουμε με... αγωνία για να δούμε τι θα σχεδιάσει για το μέλλον η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις του μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!