Άξιος λένε Ντοβιτσιόζο και Βινιάλες

Γιώργος Βαρίνος
Άξιος λένε Ντοβιτσιόζο και Βινιάλες
Όπως συμβαίνει παντού είσαι πολύ καλός, όταν το συνάφι σου το αναγνωρίζει. Έτσι οι έτεροι νικητές του Motegi, Ντοβιτσιόζο και Βινιάλες δίνουν την άποψή τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Μάρκεζ.

Στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στο Motegi, ο Ντοβιτσιόζο ανέφερε πως αυτός ο 3ος τίτλος είναι για τον Μάρκεζ πιο σημαντικός από τους 2 προηγούμενους στην μεγάλη κατηγορία. Ο εργοστασιακός οδηγός της Ducati, ο οποίος είχε αφήσει την Honda, ένα χρόνο πριν από την άφιξη του Μάρκεζ, δήλωσε: «Δεν έχω να πω παρά τα συγχαρητήρια. Ο Μαρκ έκανε καταπληκτική δουλειά εφόσον όλοι γνώριζαν στην αρχή του πρωταθλήματος πως η Honda δεν ήταν η καλύτερη μοτοσικλέτα. Ωστόσο ο Μάρκ κατάφερε με όπλο την αναμφισβήτιτη ταχύτητά του αλλά και τον έλεγχο της επιθετικότητάς του να πάρει το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο σημαντικό από ό, τι τα δύο προηγούμενα. Μπράβο Μαρκ συγχαρητήρια.»

Αντίστοιχα ο Μάβερικ Βινιάλες ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο, είπε: «Νομίζω ότι (ο Μαρκ) έκανε ένα πραγματικά έξυπνο πρωτάθλημα. Πίεσε όταν χρειάστηκε να πιέσει και έμεινε ήρεμος, σε ορισμένους αγώνες που ίσως θα μπορούσε να κερδίσει ένα βάθρο, όπως στο Misano που τερμάτισε 4ος. Τα άξιζε 100% αλλά και η ομάδα της Honda έκανε εξαιρετικά καλή δουλειά.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!