Έμαθα το μάθημά μου λέει ο Μάρκεζ

Γιώργος Βαρίνος
Έμαθα το μάθημά μου λέει ο Μάρκεζ
Χαρούμενος αλλά σοβαρός ο Μάρκεζ έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα που κέρδισε στο Motegi της Ιαπωνίας και τον έχρισε Πρωταθλητή 2016.

Ο πολυπρωταθλητής Μαρκ Μάρκεζ μιλά σε ένα διψασμένο δημοσιογραφικό κοινό για το μυστικό της επιτυχίας του και λέει πως οφείλει την επιτυχία του 2016 στα διδάγματα που πήρε από την κακή χρονιά που είχε το 2015, με τις πολλές πτώσεις. «Ήμουν περισσότερο ενθουσιώδης από όσο έπρεπε και πέρυσι, πέταξα μια χρονιά... Σκέφτηκα πως αυτό δεν έπρεπε να ξανασυμβεί και αποφάσισα να αλλάξω ριζικά προσέγγιση.»

Σε ηλικά 23 ετών ο Μάρκεζ έχει πλέον 5 παγκόσμιους τίτλους και πλέον πιστεύει ότι μια πιο ήρεμη προσέγγιση, με μειωμένη ανάληψη ρίσκων, ήταν το κλειδί για την επιτυχία του.

Με μεγάλη ηρεμία και ωριμότητα ο Μάρκεζ αναφέρει:

«Όταν ξεκινήσαμε την σεζόν, είχα πάρει αποφάσεις να αλλάξω στρατηγική. Σε κάποιες στιγμές ήμουν σε θέση να πιέσω περισσότερο και να αυξήσω το ρίσκο, αλλά σκεφτόμουν πως για να κερδίσεις τον πόλεμο αξίζει να χάσεις μερικές μάχες. Πέρυσι είχα τρομερή πίεση και δεν την διαχειρίστηκα καλά. Είμαι πολύ ισχυρός και έχω και μεγάλη τεχνική κατάρτηση αλλά το 2015 όλα αυτά δεν έφταναν. Κέρδισα 5 αγώνες αλλά έπεσα και 6 φορές. Στις συζητήσεις με την ομάδα σκεφτήκαμε πως αυτό απλώς δεν έπρεπε να ξανασυμβεί. Και έτσι φέτος ήρθαμε ισχυρότεροι, με εντελώς διαφορετική στρατηγική και αυτή μας η προσέγγιση, έφερε νωρίς το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και είναι ένα χρήσιμο μάθημα για το μέλλον.»

Όταν ρωτήθηκε πώς θα προσεγγίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες δίχως την πίεση να κερδίσει τον τίτλο, εκείνος απάντησε χαμογελώντας πονηρά:

«Τώρα νομίζω πως θα επιτρέψω στον "παλιό'' Μάρκ Μάρκεζ να διεκδικήσω τις νίκες με τον γνωστό μου επιθετικό τρόπο! Θα προσφέρω θέαμα!»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!