Πόντιουμ και όχι νίκη, λέει ο Μάρκεζ

Πέτρος Πιτσίνης
Πόντιουμ και όχι νίκη, λέει ο Μάρκεζ
Ο Αναβάτης της Repsol Honda δεν θέλει να ρισκάρει πολύ με την οδήγησή του και προτιμά ένα πιο συντηρητικό ρυθμό, αρκεί αυτός να τον βάλει στο βάθρο.

Με 52 βαθμούς μπροστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι και τέσσερις μόλις αγώνες να απομένουν, ο Μαρκ Μάρκεζ είναι σχεδόν πρωταθλητής, ωστόσο δεν ρισκάρει τίποτα μέχρι να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του, καθώς τόνισε πως δεν πρόκειται να πιέσει πολύ και να καταλήξει με πτώση, όπως έγινε και με τον Ντάνι Πεντρόσα ή τον Χόρχε Λορένθο.

«Αυτή τη στιγμή, περιμένω μια μάχη με τους δύο αναβάτες της Yamaha, δείχνουν να είναι οι πιο δυνατοί. Υπάρχουν βεβαίως κι άλλοι, όμως πιστεύω πως αυτοί είναι οι πιο δυνατοί, όπως κάθε χρόνο. Φέτος όμως είμαι χαρούμενος γιατί μπορώ να τους ακολουθήσω. Θα δούμε. Ο στόχος μου είναι το πόντιουμ και όχι η νίκη.

Η πίστα είναι μια από τις δυσκολότερες για εμάς μέσα σε ολόκληρη τη σεζόν αλλά ακόμη κι έτσι, είμαστε εκεί, κοντά τους και ανταγωνιστικοί στους χρόνους. Ο ρυθμός του αγώνα είναι εκεί που νιώθω λίγο καλύτερα. Φαίνεται πως με το νέο ελαστικό δυσκολεύτηκα να βρω τη σωστή αίσθηση στα φρένα, όμως όταν φθαρεί λίγο μπορώ να το χειριστώ καλύτερα στο όριο. Θα δούμε αύριο τι καιρό θα κάνει, με τη ζέστη οι Yamaha έχουν προβάδισμα, αν έχει λίγη ψύχρα θα αισθάνομαι καλύτερα» είπε ο Ισπανός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!