Η... τηλεμεταφορά έρχεται στο Ντουμπάι

Πέτρος Πιτσίνης
Η... τηλεμεταφορά έρχεται στο Ντουμπάι
Αν το πρότζεκτ υλοποιηθεί και το Hyperloop One φτάσει στην αραβική πόλη, τότε θα μιλάμε για τον απόλυτο μεταφορέα που θα καλύπτει αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων σε λίγα λεπτά!

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Ντουμπάι είναι πολύ κοντά στο να γίνει το πρώτο μέρος στον κόσμο που θα δοκιμαστεί το απίστευτο πρότζεκτ Hyperloop One. Η DP World που διαχειρίζεται και το λιμάνι της πόλης επιβεβαίωσε πως θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια ώστε αυτό το θαύμα τεχνολογίας να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το αφεντικό της Hyperloop One, Σέρβιν Πισεβάρ, η εταιρεία χρειάστηκε 160 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν μια πίστα δοκιμών κανονικού μεγέθους στη Νεβάδα και αν όλα πάνε καλά στα τεστ, το λιμάνι του Ντουμπάι θα επωφεληθεί από αυτό. Σε πρώτη φάση, θα μεταφέρονται φορτία κάτω από τη θάλασσα και πάνω από το έδαφος και πιο μετά, άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Hyperloop One είναι ιδέα του Έλον Μασκ (ιδρυτής και CEO της Tesla) και πρόκειται για ένα τρένο που κινείται εντός ειδικά σχεδιασμένων αγωγών κενού αέρος. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 1.280 χλμ./ώρα και το αρχικό σχέδιο ήταν να μπορεί κάποιος να πάει από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο (610 χλμ) σε περίπου μισή ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!