Μια ματιά στη νέα BMW M5

Πέτρος Πιτσίνης
Μια ματιά στη νέα BMW M5
Η νέα γενιά της Σειράς 5 έχει αποκαλυφθεί και ήδη μπορούμε να δούμε πως θα μοιάζει η νέα M5, με μια σύντομη... γύρα στο διαδίκτυο!

Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές που... προβλέπουν την εμφάνιση των νέων μοντέλων συχνά πέφτουν μέσα και τώρα είμαστε σε θέση να ρίξουμε μια ματιά στη νέα γενιά της BMW M5. Αυτό που έκανε ο σχεδιαστής ήταν να πάρει την «φρέσκια» απλή Σειρά 5 και να την «ντύσει» M, με το αποτέλεσμα να μοιάζει αρκετά αληθινό.

Βλέπουμε πως το αυτοκίνητο έχει «φουσκώσει» όπου πρέπει, έχει αποκτήσει ένα πιο επιθετικό body kit με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και έχει τις μεγαλύτερες ζάντες που θα εξόπλιζαν ένα μοντέλο M, μαζί με μερικές λεπτομέρειες όπως οι διαφορετικής σχεδίασης καθρέπτες.

Ο κινητήρας που θα πάρει θέση κάτω από το καπό της ενδέχεται να είναι ο ίδιος τούρμπο V8 των 4.4 λίτρων, όμως η ιπποδύναμη θα ξεπεράσει τα 600 άλογα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάτι από τη BMW.

Επίσης, λέγεται πως για πρώτη φορά θα δίνεται η επιλογή της τετρακίνησης, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις. Ενδεικτικά, η νέα M5 θα απαιτεί λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, οπότε ουσιαστικά μιλάμε για ένα... τετράθυρο supercar! Με λίγη υπομονή, θα περιμένουμε για να δούμε το νέο δημιούργημα του τμήματος M.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!