Αποσύρεται από τους αγώνες ο Γουέμπερ

Γιώργος Βαρίνος
Αποσύρεται από τους αγώνες ο Γουέμπερ
Ο Μαρκ Γουέμπερ ανακοίνωσε ότι έφτασε η ώρα να αποσυρθεί από τους αγώνες, αφού αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο WEC.

Την απόφαση να αποσυρθεί από τους αγώνες πήρε ο Μαρκ Γουέμπερ. Μετά από 12 χρόνια στη Formula1, ο Αυστραλός αποφάσισε να αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να περάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (World Endurance Championship).

Εκεί συνεχίζει από το 2014 μέχρι και φέτος, αφού ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος στην αγωνιστική του καριέρα. Έτσι, θα τρέξει και στους τρεις εναπομείναντες αγώνες της φετινής σεζόν του WEC σε Φούτζι, Σανγκάη και Μπαχρέιν για να ρίξει τους τίτλους τέλους. «Έχω φτάσει εκεί που ανήκω.

Η Porsche είναι η εταιρεία που πάντα λάτρευα περισσότερο και αυτή που μου ταιριάζει καλύτερα. Θα χάσω την απόλυτη ταχύτητα, την κάθετη δύναμη, τον ανταγωνισμό, όμως θέλω να αποχωρήσω όντας ψηλά και ανυπομονώ για τα νέα μου καθήκοντα. Ήταν μεγάλη αλλαγή από την F1 στην LMP1 και μία εντελώς νέα εμπειρία.

Αλλά ήρθε την κατάλληλη στιγμή για μένα. Ανακάλυψα ότι μου άρεσε να μοιράζομαι ένα αυτοκίνητο και η χημεία μεταξύ του Τίμο (Μπέρνχαρντ), του Μπρέντον (Χάρτλεϊ) κι εμένα είναι ξεχωριστή και κάτι που πάντα θα θυμάμαι.

Θα είναι περίεργο να μπω στο αυτοκίνητο για τελευταία φορά στο Μπαχρέιν, αλλά προς το παρόν θα απολαύσω κάθε στιγμή από τους εναπομείναντες αγώνες», δήλωσε ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής του WEC μαζί με τους Μπέρνχαρντ και Χάρτλεϊ.

«Στη σημαντική περίοδο που χτίζαμε το πρόγραμμά μας, ο Μαρκ (Γουέμπερ) μας δυνάμωσε με όλη του την εμπειρία και απρόσκοπτα ολοκλήρωσε τον εαυτό του στην ομάδα. Πίσω από το τιμόνι είναι ένας δίκαιος μαχητής, ποτέ δε δίσταζε, ακόμα και στην πιο δύσκολη μάχη τροχό με τροχό. Την ίδια στιγμή σκέφτεται στρατηγικά και είναι ομαδικά προσανατολισμένος.

Αυτό το μίγμα τον κάνει ανεκτίμητο ως οδηγό αγώνων αντοχής. Η κατάκτηση του τίτλου το 2015 μαζί με τους Τίμο Μπέρνχαρντ και Μπρέντον Χάρτλεϊ φάνηκε να είναι ένα λογικό αποτέλεσμα», είπε για τον Αυστραλό ο αντιπρόεδρος της Porsche στην κατηγορία LMP1, Φριτζ Ένζινγκερ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πέραν του περσινού πρωταθλήματος ο Γουέμπερ έχει μετρήσει και 7 pole position, 7 νίκες και 12 παρουσίες στο βάθρο, ενώ στην F1 το... ταμείο του ήταν 13 pole, 9 νίκες και 42 πόντιουμ σε 215 εκκινήσεις και 217 συμμετοχές σε Γκραν Πρι, ενώ το καλύτερό του αποτέλεσμα στη βαθμολογία ήταν η τρίτη θέση, στην οποία τερμάτισε τρεις φορές, το 2010, το 2011 και το 2013.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!