Εκτός δοκιμών της Pirelli ο Χάμιλτον

Γιώργος Βαρίνος
Εκτός δοκιμών της Pirelli ο Χάμιλτον
Ένα πρόβλημα στο πόδι δεν επέτρεψε στον Λιούις Χάμιλτον να λάβει μέρος στις δοκιμές των ελαστικών της Pirelli για το 2017.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στη Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός είχε ένα πρόβλημα στο πόδι, γι' αυτό και κρίθηκε σωστό να μείνει εκτός των δοκιμών της Pirelli με τα ελαστικά της Pirelli την Τετάρτη (12/10).

Ο λόγος είναι, βέβαια, να μη ρισκάρει με σοβαρό τραυματισμό, που θα τον αφήσει εκτός δράσης λίγο πριν το φινάλε της σεζόν και ενώ βρίσκεται στο κυνήγι του τίτλου. Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο προσεχές Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

«Ο Λιούις (Χάμιλτον) είχε μία δυσφορία στο πόδι του, μετά από προπόνηση της Τρίτη (11/10). Συμφωνήθηκε να μην κάνει δοκιμές, ώστε να ξεκουραστεί και να είναι σε καλή κατάσταση για το Όστιν, όπου θα βρεθεί κανονικά. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία γι' αυτό», ανέφερε εκπρόσωπος της Mercedes.

Βροχή για Ρόσμπεργκ, επιπλέον μία ημέρα

Από εκεί και πέρα, ήδη είχαν θέματα τα «ασημί βέλη» στην Καταλούνια, αφού το απόγευμα της Τρίτης (11/10) η βροχή εμπόδισε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κάνει δοκιμές με τα σλικ ελαστικά, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα. Ο Γερμανός αναγκάστηκε να βάλει και τα βρόχινα, τη στιγμή που δεν έκανε πολλούς γύρους με τα νέα ελαστικά.

Συνολικά συμπλήρωσε 60, 46 το πρωί και 14 το απόγευμα. «Δυστυχώς, οι ψυχρές θερμοκρασίες το πρωί (17 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία στην πίστα το πρωί) και η βροχή το απόγευμα εμπόδισαν τη δουλειά που ήταν να γίνει σήμερα (εννοεί την Τρίτη) κάνοντας δύσκολο το να αποκτήσουμε πληροφορίες για τα ελαστικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Pirelli.

Γι' αυτό και η ομάδα του Μπράκλεϊ αποφάσισε να μείνει μία ημέρα παραπάνω στη Βαρκελώνη (το πρόγραμμα έλεγε για δύο ημέρες δοκιμών με σλικ ελαστικά), ώστε ο Πασκάλ Βερλάιν να μπει αυτή τη φορά στο τιμόνι και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Τέλος, τη... σκυτάλη στις δοκιμές ελαστικών του 2017 θα πάρει η Red Bull, η οποία θα... ξοδέψει τρεις ημέρες με τα σλικ στο Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!