Επιστρέφει η Formula 5000 (vids & pics)

Γιώργος Βαρίνος
Επιστρέφει η Formula 5000 (vids & pics)
Η Formula 5000 θα επιστρέψει στους αγώνες μηχανοκίνητων σπορ, καθώς θα ξεκινήσει στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία τον Δεκέμβριο του 2017.

Στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά η Formula 5000. Ο λόγος για το πρωτάθλημα με μονοθέσια, στα οποία οι κανονισμοί επέτρεπαν να... φορούν κινητήρες χωρητικότητας μέχρι 5.0 λίτρων, που διεξήχθη από 1968 μέχρι και το 1982.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα motorsport.com, αυτό θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2017, τη στιγμή που το μονοθέσιο που θα χρησιμοποιηθεί, το Formula Thunder 5000, έχει κάνει ήδη την πρώτη του εμφάνιση στην πίστα, με τον πρωταθλητή της Formula 3 στην Αυστραλία, Τιμ Μάκροου, να μπαίνει στο τιμόνι.

Αυτό θα βασίζεται σ' ένα σασί σχεδιασμένο από τη Swift Enginnering, που έχει τη βάση της στην Καλιφόρνια και το οποίο ακούγεται ότι θα... φοράει τον Coyote V8 της Ford, που βλέπουμε στη Mustang, στο F-150 και στο Falcon, αλλά θα εξελιχθεί από την Inno V8 Race Engines, που έχει βάση στη χώρα των καγκουρό.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σύντομα θα κάνει και την πρώτη του μπροστά σε κόσμο, καθώς αργότερα μέσα στο μήνα θα είναι παρόν στο Muscle Car Masters που θα λάβει χώρα στο Motorsport Park του Σίδνεϊ, αλλά και πως σε αυτή την κατηγορία είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 1983 ο μικρός αδερφός του Ζιλ Βιλνέβ και θείος του Ζακ, Ζακ Ζόσεφ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!