Πανηγύρισε... οικογενειακά η Mercedes (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Πανηγύρισε... οικογενειακά η Mercedes (pics)
Η Mercedes πανηγύρισε... οικογενειακά την κατάκτηση του τρίτου τίτλου της στη Formula1 στα εργοστάσια σε Μπράκλεϊ και Μπρίξγουορθ.

Τον τρίτο τίτλο της ιστορίας της κατέκτησε η Mercedes στη Σουζούκα την Κυριακή (9/10). Η νίκη του Νίκο Ρόσμπεργκ και η τρίτη θέση του Λιούις Χάμιλτον αρκούσαν για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές. Όμως, από πίσω κρύβονται πολλοί άνθρωποι και γι' αυτό τα «ασημί βέλη» πανηγύρισαν... οικογενειακά στα εργοστάσια σε Μπράκλεϊ και Μπρίξγουορθ, με άπαντες να χαίρονται και με το παραπάνω τη στιγμή.

«Είμαι εδώ από την πρώτη μέρα αυτού του πρότζεκτ το 2010 και είναι συναρπαστικά το ταξίδι που έχουμε κάνει μαζί προς το να είμαστε η καλύτερη ομάδα στη Formula1 γράφοντας ξανά τα βιβλία των ρεκόρ. Ό,τι έχουμε πετύχει μαζί είναι συντριπτικά εντυπωσιακό και είμαι πολύ, πολύ υπερήφανος που έχω παίξει τον μικρό μου ρόλο σε αυτό.

Ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, η δουλειά μας είναι ακόμα πιο απολαυστική εκεί έξω (στην πίστα), που λέει κάτι. Ανυπομονώ για τους τέσσερις τελευταίους αγώνες που απομένουν και θα τα δώσω όλα. Θα είναι έντονη μάχη μεταξύ του Λιούις (Χάμιλτον) κι εμένα και ελπίζω όλοι στο Μπράκλεϊ και στο Μπρίξγουορθ μπορούν να το απολαύσουν λίγο παραπάνω τώρα», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ.

«Θα σας πω κάτι, είναι χαρά να είμαι εδώ, να βλέπω όλα αυτά τα πρόσωπα και να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Είμαι υπερήφανος που οδηγώ τα μονοθέσια, τα οποία έχουν φτιάξει όλα αυτά τα παιδιά. Κάθε από τα τελευταία τρία χρόνια εγώ και ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) δεν είχαμε απλά τα καλύτερα μονοθέσια στο γκριντ, αλλά τα καλύτερα που έχουμε οδηγήσει ποτέ.

Είναι συγκινητικό να τους εκπροσωπώ όλους στην πίστα και είμαι ενθουσιασμένος που οδεύουμε μαζί για το τέταρτο την επόμενη χρονιά και ελπίζουμε σε πολλά περισσότερα. Προς το παρόν, όμως, είναι σημαντικό να κρατήσουμε όλοι αυτή τη στιγμή επειδή μαζί έχουμε γράψει ιστορία. Ως οδηγοί είμαστε απλά ένας κρίκος στην αλυσίδα. Χρωστάμε πάρα πολλά σε όλους», είπε, από την πλευρά του, ο Χάμιλτον.

«Είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα ό,τι έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια. Συνάντηση τον Ρος Μπρον πριν από μερικές εβδομάδες. Ήπιαμε έναν καφέ και μου είπε πως αυτό που τον κάνει υπερήφανο γι' αυτή την οργάνωση είναι ότι πετάξαμε εύκολα την μπάλα. Όμως, όλοι μαζί έχουμε διατηρήσει ψηλά την μπάλα για τρία συνεχόμενα χρόνια κι αυτό είναι αρκετό.

Είναι μεγάλη τιμή να δουλεύω με όλα αυτά τα παιδιά. Όλοι τους πιέζουν ο ένας τον άλλον σε νέα επίπεδα. Όταν σκεφτόμαστε ότι το μονοθέσιο δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα, με κάποιον τρόπο βρίσκομαι άλλο ένα δέκατο του δευτερολέπτου και μας ανεβάζει κάθε φορά», ανέφερε, με τη σειρά του, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, Τότο Βολφ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Mercedes έχει πάρει τα ηνία στην F1 από το 2014, όταν μπήκαμε στην εποχή των κινητήρων V6 τούρμπο. Έκτοτε, οι Γερμανοί έχουν μετρήσει 52 pole position σε 55 αγώνες, ενώ φέτος το... ταμείο έχει φτάσει μέχρι στιγμής τις 15 νίκες, τις 16 pole και τα 25 πόντιουμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!