Μια Ford Mustang σε χαμηλή πτήση (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Μια Ford Mustang σε χαμηλή πτήση (video)
Η θηριώδης ιπποδύναμη και οι τροποποιήσεις που δέχθηκε το αμάξωμα αυτής της Mustang για να τρέξει σε αγώνες dragster, κυριολεκτικά απογείωσαν το αυτοκίνητο και το «έστειλαν» στον προστατευτικό τοίχο.

Μια Ford Mustang «βαριά» βελτιωμένη για να τρέξει σε αγώνες dragster κυριολεκτικά απογειώθηκε, όταν ο οδηγός δεν εκτίμησε σωστά τη «σούζα» του αυτοκινήτου και αυτό βρήκε στο έδαφος με τον πίσω προφυλακτήρα.

Επίσης, δεν είχε εγκατασταθεί και η ειδική μπάρα προστασίας (από τη σούζα) και το αγωνιστικό έπεσε πάνω στο προστατευτικό τοίχωμα, στην άκρη της πίστας. Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο αμέσως και λίγη ώρα αφού βγήκε από μέσα, έπιασε φωτιά.

Η τελευταία κατέστρεψε τα περισσότερα μηχανικά του μέρη και όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορέσει να ξανατρέξει στο μέλλον.

Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως οι αγώνες dragster δεν είναι... ακίνδυνοι, όπως πιστεύουν κάποιοι, επειδή τα αυτοκίνητα τρέχουν σε ευθεία. Η πραγματικότητα απέχει χιλιόμετρα από αυτή την εντύπωση και τα συγκεκριμένα οχήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να οδηγηθούν, λόγω των τρομακτικών ιπποδυνάμεων που αποδίδουν οι κινητήρες τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!