Τα ηλεκτρικά ΙΧ θα κυριαρχούν στις «πλούσιες» πόλεις!

Τα ηλεκτρικά ΙΧ θα κυριαρχούν στις «πλούσιες» πόλεις!

Τα ηλεκτρικά ΙΧ θα κυριαρχούν στις «πλούσιες» πόλεις!

Όσο οι νόρμες ρύπων γίνονται αυστηρότερες και τα μοντέλα με μπαταρίες πληρέστερα και πιο προσιτά, οι ταξινομήσεις τους θα... εκτοξευθούν και θα αποτελούν μέχρι και τα 2/3 των αυτοκινήτων σε ορισμένες χώρες!

Μια νέα έρευνα που έγινε στη Βρετανία αποκαλύπτει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον χωρίς αμφιβολία, αφού προβλέπεται πως μέχρι και το 2030, θα αντιπροσωπεύουν περίπου τα 2/3 των τετράτροχων σε συγκεκριμένες «πλούσιες» χώρες, όπως το Λονδίνο και η Σιγκαπούρη. 

Σύντομα, η ηλεκτρική τεχνολογία θα γίνει πιο προσιτή και τα μοντέλα θα εμφανιστούν πιο φθηνά, ενώ παράλληλα θα έχουν λύσει τις «παιδικές» ασθένειες που εμφάνιζαν μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα η εξαιρετικά μειωμένη αυτονομία και οι πολλές ώρες που απαιτούσαν για να φορτίσουν. 

Έτσι, όταν οι νόρμες ρύπων γίνουν ακόμη πιο αυστηρές, οι καταναλωτές (και οι κατασκευαστές) θα στρέψουν την προσοχή τους στα μοντέλα μηδενικών ρύπων. Μην ξεχνάμε βεβαίως πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι σε καμία περίπτωση βαρετά, καθώς είναι γρήγορα ακόμη κι αν εφοδιάζονται με μικρά μοτέρ! 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ροπή του (η οποία συγκριτικά με τους κινητήρες βενζίνης είναι αυξημένη) από το πρώτο πάτημα του γκαζιού, αφού δεν υπάρχουν «στροφές» που αποδίδεται η μέγιστη τιμή (όπως στα εσωτερικής καύσης) και συνεχίζει να «τραβάει» μέχρι την τελική χωρίς διακοπές, λόγω της απουσίας του κιβωτίου ταχυτήτων. 

Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί κάποιου είδους συντήρηση και εκτός από την οικονομία στο καύσιμο, εξοικονομούνται χρήματα και από τα σέρβις! Λόγω όλως αυτών των πλεονεκτημάτων, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ήδη έχουν ηλεκτρικά στην γκάμα τους και ετοιμάζουν κι άλλα, ενώ μεγάλες εταιρείες ετοιμάζουν ειδικές υπο-μάρκες που θα λανσάρουν αποκλειστικά τέτοια μοντέλα, όπως για παράδειγμα η Mercedes με την EQ. 

Βεβαίως, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους πολίτες ώστε να αγοράσουν τέτοια αυτοκίνητα με διάφορες φορολογικές ελαφρύνσεις, με σκοπό να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις. Πάντως δεν λείπουν και τα προβλήματα και πολλές δουλειές γύρω από το αυτοκίνητο κινδυνεύουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Τα τελευταία σε λίγα χρόνια το πιο πιθανό είναι να μετατραπούν σε σταθμούς ταχυφόρτισης οχημάτων, αφού πλέον λίγα αυτοκίνητα θα κινούνται καίγοντας βενζίνη ή πετρέλαιο. 

Best of internet