Περικοπές από Volkswagen

Γιώργος Βαρίνος
Περικοπές από Volkswagen
Για περικοπές ετοιμάζεται η Volkswagen, σύμφωνα με δημοσίευμα, καθώς θα στερήσει την εργασία από 2500 ανθρώπους ανά χρόνια για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Δε λένε να ηρεμήσουν στη Volkswagen, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το παράνομο λογισμικό για τις εκπομπές των ρύπων. Αυτή τη φορά έχει να κάνει με το οικονομικό, καθώς η γερμανική μάρκα σκοπεύει να μειώσει το κόστος.

Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει περικοπές στο προσωπικό, σύμφωνα με δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Handelsblatt, θα πρέπει να μείνουν στην ανεργία 2500 άνθρωποι κάθε χρόνο για επόμενα δέκα χρόνια, δηλαδή συνολικά 25 χιλιάδες κόσμος μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του συμβουλίου των εργαζομένων της εταιρείας, Μπερντ Όστερλοχ, ξεκαθάρισε ότι «οι δουλειές των εργατών της VW είναι ασφαλείς». Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή κοστίζουν ένα 17%, που έχει αυξηθεί από 15% τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 42,8 χρόνια έναντι των 42,5 που είναι στη Daimler.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!