Τα επόμενα 100 χρόνια της BMW είναι... ελεύθερα (vid & pics)

Γιώργος Βαρίνος
Τα επόμενα 100 χρόνια της BMW είναι... ελεύθερα (vid & pics)
Η BMW παρουσίασε στο Λος Άντζελες τη Motorrad Vision Next 100, που είναι η μοτοσικλέτα του μέλλοντος και προσφέρει ελευθερία στους αναβάτες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή της, η BMW έριξε μία ματιά στα επόμενα 100 χρόνια. Πώς έγινε αυτό; Παρουσίασε στο Λος Άντζελες τη Motorrad Vision Next 100, τη μοτοσικλέτα των επόμενων δεκαετιών, η οποία προσφέρει ελευθερία στον αναβάτη, ώστε να μην τον νοιάζει για την ικανότητά του και την εμπειρία του στους δύο τροχούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα συστήματα υποστήριξης του νέου αυτού μοντέλου θα προνοούν, θα συμβουλεύουν, αλλά και θα παρεμβαίνουν, όταν θα απαιτείται κάποια ενέργεια, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα, σε αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο το σύστημα αυτο-ισορροπίας (Self-Balancing), το οποίο δε θα επιτρέπει στη μοτοσικλέτα να πέσει, είτε έχει σταματήσει, είτε είναι εν κινήσει.

Όλα αυτά θα έρθουν λόγω της βελτιωμένης συνδεσιμότητας μεταξύ αναβάτη, μοτοσικλέτας και εξωτερικού κόσμου μέσω της έξυπνης ζελατίνας, η οποία επεκτείνει το πεδίο ορατότητας και παρέχει προστασία, αλλά και πληροφορίες που προβάλλονται στην οπτική ευθεία, όποτε χριστεί απαραίτητο. Έτσι, όσοι θα ανεβαίνουν σε αυτή δε θα έχουν ανάγκη το κράνος και στολές με επένδυση, τη στιγμή που η... Next 100 της BMW παράγει μηδέν ρύπους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!