Στην Ελλάδα το νέο SEAT Ateca (τιμές)

Πέτρος Πιτσίνης
Στην Ελλάδα το νέο SEAT Ateca (τιμές)
Το πρώτο SUV των Ισπανών έφτασε στη χώρα μας και η εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε τις τιμές που θα διατίθεται, ανά έκδοση εξοπλισμού και κινητήρα.

Το νέο SEAT Ateca έχει παρουσιαστεί εδώ και μερικούς μήνες και έφτασε η στιγμή που θα το δούμε και στην χώρα μας, καθώς ξεκίνησε και επίσημα η διάθεσή του. Το πρώτο SUV των Ισπανών ξεκινάει από τις 19.950€ και αφορά την έκδοση εξοπλισμού Reference με τον μικρότερο τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα TSi του ενός λίτρου και των 115 ίππων.

Με τον ίδιο κινητήρα, αλλά στην έκδοση Style, το αυτοκίνητο κοστίζει 21.800€. Πιο ψηλά στη βενζινοκίνητη γκάμα βρίσκεται ο 1.4 TSi ACT των 150 ίππων, με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων όταν δεν χρειάζονται για περισσότερη οικονομία. Εδώ η βασική έκδοση είναι η Style, όμως ο αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορους τύπους μετάδοσης.

Για παράδειγμα, αν θέλει το αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων ή το σύστημα τετρακίνησης ανεβαίνει στα 30.500€, με την τιμή να φτάνει στα 32.500€ αν επιθυμεί και τα δύο. Από την άλλη, με την πλουσιότερη έκδοση Xcellence, το ποσό σκαρφαλώνει στα 35.000€ (περιλαμβάνει το DSG και την τετρακίνηση).

Για όσους ενδιαφέρονται για πετρελαιοκίνητα σύνολα, η γκάμα των TDi ξεκινάει από τον γνωστό των 1.6 λίτρων με τους 115 ίππους. Στην έκδοση Reference κοστίζει 23.850€ και στην πληρέστερη Style 25.950€, χωρίς να δίνεται η επιλογή της τετρακίνησης.

Η τελευταία, είναι στάνταρ στον 2.0 TDi με τα 150 άλογα και η τιμή του είναι 27.650€ στην Style Media System Plus. Η Xcellence, ανεβαίνει στα 31.600€. Τέλος, η κορυφαία επιλογή στην γκάμα του SEAT Ateca είναι ο 2.0 TDi με τους 190 ίππους, όπου έχει στάνταρ το DSG αλλά και την τετρακίνηση. Διατίθεται αποκλειστικά στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Xcellence και η SEAT ζητά 35.750€ για την απόκτησή του!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!