Κλίμα τρομοκρατίας στη Ferrari;

Κλίμα τρομοκρατίας στη Ferrari;

Κλίμα τρομοκρατίας στη Ferrari;

Πρώην αρχιμηχανικός της Ferrari υποστηρίζει, ότι η Scuderia έχει μεταλλαχθεί σε μία ομάδα άβουλων και φοβισμένων ατόμων, που δεν μιλούν για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Το 2016 εξελίσσεται σε μία καταστροφική χρονιά για τη Ferrari, καθώς δεν έχει σταυρώσει ούτε μία νίκη στη Formula 1, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε ως διεκδικητής του τίτλου για να προσγειωθεί ανώμαλα στην έκτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Η αιτία για την κατάρρευση της Scuderia είναι σύμφωνα με τον πρώην αρχιμηχανικό της Ferrari, Λούκα Μπαλντισέρι, η….τρομοκρατία!

«H Ferrari δεν είναι πλέον ομάδα, αλλά ένα γκρουπ φοβισμένων ανθρώπων. Εκεί επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ιταλός στην εφημερίδα «Corriere dello Sport». Αποτέλεσμα αυτού του κλίματος είναι η έλλειψη πρωτοβουλιών και η ατολμία. «Τα μέλη της ομάδας δεν επινοούν τίποτα καινούριο και δεν παίρνουν αποφάσεις από φόβο, για να μην απολυθούν», συμπλήρωσε ο Μπαλντισέρι.

Ο Ιταλός μηχανικός εργάστηκε 26 χρόνια στη Ferrari, όπου έχει πανηγυρίσει μεταξύ άλλων την κατάκτηση πέντε Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων επί εποχής Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Μπαλντισέρι γνωρίζει λοιπόν απέξω και ανακατωτά, πώς λειτουργούν τα πράγματα στο Μαρανέλο και υποστηρίζει, ότι η κόκκινη ομάδα υποφέρει επειδή ούτε ο πρόεδρος της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ούτε και ο διευθυντής της, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, έχουν μεγάλη εμπειρία γύρω από τη Formula 1.

Και πότε θα αρχίσει να θριαμβεύει και πάλι η Ferrari, που μετρά πλέον 23 Γκραν Πρι χωρίς νίκη; Μία είναι η λύση, σύμφωνα με τον πρώην μηχανικό της Scuderia: «Όταν θα έχει αποκτήσει η ομάδα μία αποτελεσματική οργάνωση και σταθερότητα. Σημαντικές είναι οι καλές ιδέες και οδηγοί, που δεν κάνουν λάθη».

Best of internet