«Αναβολικά» για τη... μικρή Ford Mustang

Πέτρος Πιτσίνης
«Αναβολικά» για τη... μικρή Ford Mustang
Για τα μοντέλα με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα EcoBoost των 2.3 λίτρων, η Ford προσφέρει ένα πακέτο βελτίωσης που την κάνει γρηγορότερη και δεν την «βγάζει» εκτός εγγύησης.

Όσοι κοιτούν προς τη νέα Ford Mustang και... αποκλείουν τη «μεγάλη» έκδοση (GT) με τον θηριώδη V8 των 5.0 λίτρων, μπορούν να ρίξουν μια ματιά και στο μικρότερο σύνολο των τεσσάρων κυλίνδρων και των 2.3 λίτρων. Το EcoBoost μοτέρ αποδίδει 317 ίππους, όμως πλέον με ένα πακέτο βελτίωσης της Ford, η ισχύς σκαρφαλώνει στα 340 άλογα και τα 529 Nm ροπής (από 434 Nm)!

Το νέο πρόγραμμα που εγκαθιστά η Μπλε Οβάλ εταιρεία διαχειρίζεται καλύτερα τη δύναμη του EcoBoost, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υψηλές στροφές. Ενδεικτικά, στις 6.000 σ.α.λ., το αυτοκίνητο με το πακέτο ισχύος αποδίδει 100 ίππους περισσότερους από ότι στην εργοστασιακή μορφή. Εννοείται, πως μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε Mustang με χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και σε εκείνες με το αυτόματο, ενώ λόγω του ότι το τοποθετεί η Ford, δεν επηρεάζεται η εγγύηση που δίνει το εργοστάσιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!