Χόρνερ: «Να πληρώσει η Pirelli για δοκιμές στο Μπαχρέιν»

Χόρνερ: «Να πληρώσει η Pirelli για δοκιμές στο Μπαχρέιν»

Ο Κρίστιαν Χόρνερ κάλεσε την Pirelli να βάλει το χέρι στην τσέπη, αν θέλει τις δοκιμές εξέλιξης να γίνουν στο Μπαχρέιν.

Χόρνερ: «Να πληρώσει η Pirelli για δοκιμές στο Μπαχρέιν»

Στο Μπαχρέιν θέλει τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης η Pirelli, κάτι που μέχρι στιγμής βρίσκει σύμφωνη μόνο τη Mercedes. Αυτή που έχει εκφράσει πιο έντονα τη δυσαρέσκειά της είναι η Red Bull, με τον Κρίστιαν Χόρνερ να τονίζει ότι η ιταλική εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει για να μεταφέρει τις δοκιμές στην έρημο.

«Το σενάριο είναι πολύ απλό. Αν η Pirelli θέλει να πάμε για δοκιμές στο Μπαχρέιν για δικό της όφελος, τότε πρέπει να συνεισφέρει στο κόστος. Αυτό προκύπτει από διάφορες ομάδες. Φαίνεται άδικο να φορτώσεις τις ομάδες με αυτό, όταν η Βαρκελώνη το Μάρτιο είναι μία αρκετά αξιοπρεπής τοποθεσία για να πάμε για δοκιμές.

Ας μην ξεχνάμε τους τέσσερις πρώτους αγώνες. Η Μελβούρνη μπορεί να είναι ψυχρή, η Κίνα κρύα, το Μπαχρέιν είναι νυχτερινός αγώνας και η Ρωσία μπορεί να δείξει την πιο κρύα πλευρά της.

Ίσως μία πιο λογική λύση να είναι να παραμείνουμε στο Μπαχρέιν μετά τον αγώνα, παρά να κάνουμε δοκιμές στη Βαρκελώνη εντός της σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων» για να ρωτηθεί το πότε θα έχουμε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. «Πιθανότατα στο Άμπου Ντάμπι. Νομίζω ότι θα μαζευτεί η επιτροπή στο Όστιν να το συζητήσει», ήταν η απάντησή του.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τελευταία φορά που το Μπαχρέιν φιλοξένησε χειμερινές δοκιμές εξέλιξης ήταν το 2014, με την Καταλούνια της Βαρκελώνης να παίρνει τη... σκυτάλη πέρυσι και φέτος, μετά την αλλαγή του κανονισμού που έλεγε ότι αυτές πρέπει να γίνουν εντός Ευρώπης, όπου έχουν τη βάση τους όλες οι ομάδες.

Best of internet