Τόκιο, Γιοκοχάμα για Formula E

Γιώργος Βαρίνος
Τόκιο, Γιοκοχάμα για Formula E
Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Τόκιο και οι Γιοκοχάμα διεκδικούν μία θέση στο καλεντάρι της Formula Ε, ώστε να φιλοξενήσουν αγώνα τη σεζόν 2018-2019.

Ολοένα και πιο πολύ κόσμο φαίνεται πως τραβάει η Formula E. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αυτά του μέλλοντος και φαίνεται ότι αυτό περνάει και στους αγώνες, με το πρώτο... ηλεκτρικό μηχανοκίνητο σπορ στην ιστορία να έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα από το... ντεμπούτο του.

Γι' αυτό και το Τόκιο με τη Γιοκοχάμα διεκδικούν μία θέση στο καλεντάρι, ώστε να φιλοξενήσουν αγώνα από τη σεζόν 2018-2019, όπως αποκάλυψε ο Αλεχάντρο Αγκάγκ μιλώντας στην ιστοσελίδα motorsport.com.

«Οι συζητήσεις ήταν καλές την περασμένη εβδομάδα και η Γιοκοχάμα δείχνει δυνατή, όμως θα είμαι χαρούμενος με οποιαδήποτε πόλη εκ των Γιοκοχάμα, Τόκιο επιλέξουμε να κάνουμε το πρώτο μας event. Είναι σημαντικό να τρέξουμε στην Ιαπωνία. Είμαστε ανοιχτοί σε αμφότερες, αλλά το πρόβλημα είναι η αστυνομία είναι πολύ αυστηρή για τις άδειες.

Οπότε, ελπίζουμε να κάνουμε κάτι για την πέμπτη σεζόν το νωρίτερο, κάνουμε πρόοδο», είπε το αφεντικό της FE. Μάλιστα, πιστεύεται ότι το ενδεχόμενο εμπλοκής ιαπωνικής μάρκας στο εν λόγω πρωτάθλημα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις συζητήσεις για να γίνει αγώνας στην ασιατική χώρα, με τις Honda, Nissan να συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες για εμπλοκή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!