Στην Ελλάδα οι εξατμίσεις SPARK (pics)

Στην Ελλάδα οι εξατμίσεις SPARK (pics)

Η ZenOne Racing φέρνει στην Ελλάδα τις εξατμίσεις SPARK, οι οποίες χρησιμοποιούνται από κορυφαίες μάρκες μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, καθώς και από την Aprilia στο Moto GP.

Στην Ελλάδα οι εξατμίσεις SPARK (pics)

Η ιταλική SPARK Exhaust Technologies προμηθεύει εδώ και πολλά χρόνια με εξατμίσεις τις κορυφαίες μάρκες μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, καθώς και την Aprilia στο Moto GP. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται από τη ZenOne Racing, η οποία φέρνει, πλέον, τις εν λόγω εξατμίσεις και στη χώρα μας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ZenOne Racing

Oι εξατμίσεις SPARK στην Ελλάδα από την ZenOne Racing

Οι γνωστές για την απόδοση ποιότητα και τεχνική αρτιότητα εξατμίσεις της Ιταλικής SPARK Εxhaust Τechnologies αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την ZenOne Racing.

Η SPARK (εμπορικό όνομα της Ιταλικής εταιρίας Vecchi s.r.l.) ειδικεύεται στη σχεδίαση και κατασκευή εξατμίσεων, με πλήρη σετ και τελικά, υψηλών επιδόσεων για μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Εδώ και 40 χρόνια η SPARK είναι ένας από τους προμηθευτές γνωστών εταιριών μοτοσυκλετών όπως Ducati, BMW και Aprilia και αυτοκινήτων όπως AMG, Lamborghini και Porsche. Επίσης εξατμίσεις της SPARK χρησιμοποιούν αρκετοί αγωνιζόμενοι ανάμεσά τους και οι ομάδες AGR (MotoGP - Moto2) & Kawasaki Team Eleven (WorldSBK - Superbike & Supersport).

Οι εξατμίσεις SPARK συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία τη γνώση και την εμπειρία όλων αυτών των ετών της παθιασμένης ενασχόλησης με τους δυο τροχούς.

Τα κύρια σημεία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή κάθε νέας εξάτμισης SPARK είναι τα παρακάτω.

Κάθε νέα εξάτμιση ξεκινάει από την σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων που υποβάλλονται σε πολλαπλές δοκιμασίες. Στη συνέχεια, η SPARK παράγει η ίδια (in-house) όλα τα καλούπια και εργαλεία για την παραγωγή του κάθε τμήματος της εξάτμισης, ώστε να διασφαλιστεί ο συνεχής έλεγχος και τα στάνταρτ υψηλής ποιότητας στο τελικό προϊόν.

Κάθε εξάτμιση SPARK είναι ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για κάθε μοντέλο. Οι πολλαπλές τα τελικά το σχήμα και η διάμετρος τα διάφορα εξαρτήματα και πολλές άλλες λεπτομέρειες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να ενισχύσουν την απόδοση αλλά και την εμφάνιση κάθε μοντέλου.

Τα άριστης ποιότητας υλικά επιτρέπουν στην SPARK να παράγει ένα προϊόν με μικρό βάρος, αξιόπιστο και εμφανίσιμο. Η γκάμα των σιγαστήρων περιλαμβάνει μοντέλα από ανθρακονήματα, τιτάνιο, ανοξείδωτο χάλυβα και μαύρο (ηλεκτροστατικής) ανοξείδωτο ατσάλι.

Κάθε εξάτμιση SPARK περνάει μια σειρά συγκριτικών δοκίμων σε σχέση με την εργοστασιακή, άλλα και άλλες εξατμίσεις της αγοράς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η υπεροχή της. Επιπλέον, τα πλήρη συστήματα, αναπτύσσονται σε συνεργασία με αγωνιστικές ομάδες και δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες σε κάποιες από τις πιο γνωστές πίστες αγώνων.

Όπου το αρχικό τμήμα της εξάτμισης περιλαμβάνει καταλύτη, η SPARK παρέχει ειδικούς καταλύτες, με ευγενή μέταλλα (πλατίνα, ρόδιο, παλλάδιο) που έχουν σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τον αρχικό καταλύτη της μοτοσυκλέτας.

Τα μοντέλα προδιαγραφών, για χρήση δρόμου, έχουν έγκριση για το επίπεδο του θορύβου και καυσαερίων.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η SPARK Εxhaust Τechnologies έχει δημιουργήσει μια γκάμα ειδικών εξατμίσεων, με πλήρη σετ και τελικά, υψηλής απόδοσης και εξαιρετικής ποιότητας με προσοχή στην λεπτομέρεια και σύγχρονη σχεδίαση που τους δίνουν μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Best of internet