Η... τύχη του Peugeot 3008 GTi κρίνεται από το GT

Πέτρος Πιτσίνης
Η... τύχη του Peugeot 3008 GTi κρίνεται από το GT
Η Peugeot σκέφτεται να λανσάρει την πιο «καυτή» έκδοση του νέου μοντέλου της, αν η γρήγορη GT ικανοποιήσει σε πωλήσεις και δείξει πως υπάρχει «χώρος» για μια πιο γρήγορη.

Πρόσφατα, η Peugeot μας έδειξε το νέο 3008 και οι πρώτες φήμες για μια πιθανή έκδοση GTi φούντωσαν αμέσως. Η γαλλική φίρμα, λέει πως η μέχρι στιγμής γρηγορότερη έκδοση είναι η GT και οι πωλήσεις αυτής θα δείξουν αν τελικά θα παρουσιαστεί και η GTi. Αν τα πάει καλά και ικανοποιήσει τα υψηλότερα στελέχη, τότε είναι αρκετά πιθανό να βγει μετά και μια πιο γρήγορη, αφού θα υπάρχει «χώρος» στην γκάμα.

Σε περίπτωση που βγει η GTi έκδοση του 3008 θεωρούμε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να «φορέσει» τα μηχανικά μέρη του αντίστοιχου 308, με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων και των 270 ίππων, αφού «πατάνε» στην ίδια πλατφόρμα (EMP2).

Εννοείται πως η Peugeot Sport δεν θα το αφήσει στην... τύχη του και θα κάνει ο,τι μπορεί για να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα σε οδική συμπεριφορά και κράτημα SUV, με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία όπως και τα αντίστοιχα 208 και 308. Τέλος, αν το πρότζεκτ του γρήγορου 3008 προχωρήσει και φτάσει ως την παραγωγή, τότε είναι πολύ πιθανό να πλαισιωθεί και από μια παρόμοια έκδοση του μικρότερου 2008.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!