«Όχι» στα τεστ της Ducati με Λορένθο λέει η Yamaha

Πέτρος Πιτσίνης
«Όχι» στα τεστ της Ducati με Λορένθο λέει η Yamaha
Ο μελλοντικός αναβάτης της Ducati και νυν της Yamaha θέλησε να κάνει κάποια τεστ με την ιταλική φίρμα στο τέλος του Νοέμβρη στη Γέρεζ, όμως οι Ιάπωνες είχαν αντιρρήσεις.

Το 2017, ο Χόρχε Λορένθο θα είναι πλέον αναβάτης της Ducati στο MotoGP και οι πρώτη του επαφή με τη νέα του μοτοσυκλέτα θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη της σεζόν στη Βαλένθια. Ωστόσο, η Ducati είχε «κλείσει» την πίστα της Γέρεζ για τις 23 και 24 του Νοέμβρη και ζήτησε από τη Yamaha να αφήσει τον Λορένθο να πάει, καθώς τυπικά το συμβόλαιό του με την Ιαπωνική φίρμα λήγει στις 31 Δεκέμβρη.

Η Yamaha όμως είχε αρνητική απάντηση και τα πρώτα τεστ του Ισπανού με τη Ducati θα γίνουν το επόμενο έτος, στις 30 Ιανουαρίου όπου και ξεκινάει η προετοιμασία των ομάδων. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ducati, είπε στη Gazzetta dello Sport: «Προσπαθήσαμε να λύσουμε την κατάσταση με κάθε πιθανό τρόπο, όμως "πέφταμε" πάνω σε τοίχο. Αφήσαμε τον Ιανόνε να κάνει δοκιμαστικά με τη Suzuki, ούτε που θα σκεπτόμασταν το αντίθετο. Πιστεύουμε πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αυτά θα πρέπει να είναι συνηθισμένα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!