Λάουντα: «Μόνο το μονοθέσιο θα σταματήσει τον Ρόσμπεργκ»

Γιώργος Βαρίνος
Λάουντα: «Μόνο το μονοθέσιο θα σταματήσει τον Ρόσμπεργκ»
Ο Νίκι Λάουντα πιστεύει ότι ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Formula1, αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα με το μονοθέσιό του.

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς προηγείται 33 βαθμούς του Λιούις Χάμιλτον. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει τις νίκες, καθώς και να διαχειριστεί όσο μπορεί αυτή τη διαφορά, αλλά και να αποφύγει τα λάθη, για να κατακτήσει τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του.

Πάντως, ο Νίκι Λάουντα πιστεύει ότι αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα με το μονοθέσιό του, τότε θα πετύχει τον στόχο που κυνηγάει εδώ και δύο χρόνια, να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής σαν τον πατέρα του. «Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) κάνει τα πάντα σωστά αυτή τη στιγμή.

Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, το πρωτάθλημα θα κριθεί στους επόμενους αγώνες και ο Λιούις (Χάμιλτον) δε θα μπορεί να τον πιάσει. Είναι τελείως ξεκάθαρο για μένα. Αν δε συμβεί τίποτα στο μονοθέσιο, δε νομίζω ότι ο Λιούις θα μπορέσει να ανατρέψει ξανά την κατάσταση», είπε ο Αυστριακός.

Από τη μεριά του, ο Τότο Βολφ ελπίζει σε μεγάλη μάχη μέχρι τέλους και ξεκαθάρισε πως οι δύο πιλότοι είναι ελεύθεροι να παλέψουν... σώμα με σώμα για τον τίτλο. «Τώρα επιτέλους έχει να κάνει μόνο με τα μαθηματικά ανάμεσα στα δύο παιδιά μας.

Η διαφορά στο πρωτάθλημα είναι 33 βαθμοί και θα τους αφήσουμε να δώσουν μάχη με καθαρό αγώνα μέχρι το τέλος. Αν αυτή η σεζόν έχει δείξει κάτι, είναι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν 100 βαθμοί διαθέσιμοι και πολλοί αγώνες που απομένουν», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!