Super deal για Renault-Nissan και Mitsubishi

Γιώργος Βαρίνος
Super deal για Renault-Nissan και Mitsubishi
Το... super deal της Renault-Nissan με τη Mitsubishi για την απόκτηση του 34% των μετοχών της δεύτερης αποκάλυψε στο Παρίσι ο Κάρλος Γκοσν.

Σ' ένα... super deal, το οποίο ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέληξαν οι Renault-Nissan με τη Mitsubishi. Για την ακρίβεια, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία ύψους 2,2 δις δολαρίων (περίπου 2 δις ευρώ), ώστε η πρώτη να αποκτήσει το 34% των μετοχών της δεύτερης.

Την αποκάλυψη έκανε ο Κάρλος Γκοσν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου τόνισε ότι περιμένει την έγκριση της απόκτησης των μετοχών από τις αρμόδιες αρχές για να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Δεν είναι μία συμφωνία για να λέμε ότι εντάξει την κάναμε, τώρα ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί. Την ημέρα που θα ανακοινώσουμε τη συμφωνία θα σας πούμε ακριβώς τι θα κάνουμε μαζί. Είναι τεράστια συμφωνία μεταξύ της Mitsubishi και της Nissan και επίσης πολύ σημαντική μεταξύ της Renault και της Mitsubishi», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Renault-Nissan.

Τέλος, όσον αφορά τις προαναφερθείσες λεπτομέρειες, αυτές αφορούν και το πώς θα επηρεάσει το εν λόγω... deal τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι δουλέψουν όλες μαζί στη διαχείριση, στην εξέλιξη οχημάτων και στο... πλασάρισμα αυτών στην αγορά, κάτι που λογικά θα έχει αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!