Στην αιωνιότητα ο δημιουργός του Cannonball Run (vid)

Στην αιωνιότητα ο δημιουργός του Cannonball Run (vid)

Στην αιωνιότητα ο δημιουργός του Cannonball Run (vid)

Σε ηλικία 82 ετών από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ, πέθανε ο Μπροκ Γιέιτς. Ο γνωστός δημοσιογράφος του Car&Driver ήταν ο δημιουργός του “Cannonball Run” αλλά και του φιλμ “Smokey and the Bandit II.

Ο Μπροκ Γιέιτς Γουέντελ (21 Οκτωβρίου του 1933 - 5 Οκτωβρίου 2016) ήταν ένας αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ήταν για πολλά χρόνια συντάκτης του της αμερικανικής έκδοσης του Car and Driver, του έγκριτου περιοδικού αυτοκινήτου. Εργάστηκε στο CBS καλύπτοντας τους αγώνες NASCAR Sprint Cup αλλά και αγώνες δεκαετίας του 1980, συμπεριλαμβανομένης της Daytona 500.

Έγινε γνωστός για την σχέση του με το Hollywood και τους αγώνες Cannonball Run που διοργάνωνε. Οι αγώνες αυτοί την εποχή της ελευθερίας και της αγνότητας ήταν αγώνες με πολυτελή και ακριβά αυτοκίνητα στους ανοικτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Με τα πρόστιμα να μην είναι ακριβά και να μην υπάρχει η πιθανότητα αφαίρεσης του διπλώματος (είπαμε αγνή εποχή) οι αγώνες ήταν πολύ δημοφιλείς και πολύ φυσικά επικίνδυνοι. Υπήρξαν ιδανικό θέμα ταινίας και έτσι μεταφέρθηκαν σε μια πιο στυλιζαρισμένη εκδοχή τους στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Χαλ Νίντχαμ.

Με τον θάνατο του Γιέιτς και εκείνη η αγνή εποχή του αυτοκινήτου περνά στην αιωνιότητα.

The Cannonball Run, Opening

Best of internet