Νέο Suzuki V-Strom 650

Γιώργος Βαρίνος
Νέο Suzuki V-Strom 650
Επίσημη παρουσίαση στην Intermot! Παρουσιάστηκαν νέα επανασχεδιασμένα Suzuki V-Strom 650 & V-Strom 650XT 2017 στην μεγάλη έκθεση της Γερμανίας, στο σχεδιαστικό μοτίβο του V-Strom 1000.

Με πληθώρα νέων μοντέλων στην Intermot, απαντά η Suzuki στον ανταγωνισμό. Έτσι φρ΄σκο είναι για το 2017 και το V-Strom στα 650 κ.εκ. που παρουσιάστηκε μάλιστα σε δύο παραλλαγές, απλό και ΧΤ. Η μαγλύτερη αλλαγή ήταν η όψη, που εμπνέεται από το V-Strom 1000, και φυσικά ο βελτιωμένος Euro 4 κινητήρα, το Traction Control. Ο V-2 των 645 κ.εκ. της Suzuki αποδίδει 70 hp / 8.800 rpm και 6,32 Kgm ροπής στις 6.500 rpm, νούμερα σαφώς βελτιωμένα. Νέα είναι η εξάτμιση, νέο και το σύστημα low-rpm assist, που όπως είδαμε στο SV 650 ABS βοηθάει τον αναβάτη να ξεκινήσει με πολύ χαμηλές στροφές, δίχως το φόβο ότι θα του σβήσει ο κινητήρας. Αμφότερες οι μοτοσυκλέτες φοράνε και το σύστημα easy-start που είδαμε για πρώτη φορά στο GSX-S1000, με το οποίο πιέζεις το κουμπί της μίζας μία μόνο φορά, και εκείνη δουλεύει συνεχώς μέχρι να βάλει μπροστά τον κινητήρα.

Το μεγάλο λειτουργικό νέο, είναι η προσθήκη ενός Traction Control 2 επιπέδων, το οποίο μπορεί να βγει και εκτός λειτουργίας. Το στιλ τόσο του V-Strom 650 όσο και του V-Strom 650XT προέρχεται από το V-Strom 1000, κι έτσι τώρα έχουμε ενιαία εμφάνιση για όλη την οικογένεια. Το XT έχει πιο πλούσιο εξοπλισμό, και είναι και πιο κατάλληλο για off-road αναζητήσεις. Ζάντες με ακτίνες, καρίνα και χούφτες επιτρέπουν -υπό προϋποθέσεις- ελαφριά χρήση σε διαδρομές εκτός δρόμου. Το βάρος αναφέρεται στα 213 κιλά. Τέλος η Suzuki αναφέρει πως τα 2 V-Strom θα συνοδεύονται από πληθώρα επίσημων αξεσουάρ, όπως βαλίτσες, κεντρικό σταντ, ψηλή ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ κ.λπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!