Απαρτία σε αγώνα Formula1 μετά από πέντε μήνες

Γιώργος Βαρίνος
Απαρτία σε αγώνα Formula1 μετά από πέντε μήνες
Μετά από περίπου πέντε μήνες και το Γκραν Πρι της Κίνας, είχαμε ξανά απαρτία στον αγώνα της Ιαπωνίας, αφού τερμάτισαν όλοι όσοι εκκίνησαν. Πρώτη φορά στην ιστορία που αυτό γίνεται στην ίδια πίστα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είδαμε στην Ιαπωνία να τερματίζουν όλα τα μονοθέσια που εκκίνησαν τον αγώνα. Όσοι είδαν τα κόκκινα φώτα να σβήνουν είδαν και την καρό σημαία για να έχουμε απαρτία στον τερματισμό.

Έτσι, ήταν η έβδομη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στην ιστορία της Formula1 και μόλις η τρίτη μέσα σε δύο χρόνια, καθώς και η πρώτη μετά από περίπου πέντε μήνες και το Γκραν Πρι της Κίνας. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στην ίδια πίστα για δεύτερη χρονιά και μάλιστα σερί, αφού και πέρυσι είχαν τερματίσει άπαντες, όπως προαναφέραμε.

Από εκεί και πέρα, ήταν η δεύτερη φορά που είδαμε ένα τέτοιο ρεκόρ σε δύο αγώνες μέσα στην ίδια σεζόν, καθώς είχε γίνει και το 2005 σε ΗΠΑ, Ιταλία. Βέβαια, επί αμερικανικού εδάφους τότε δεν είχαν εκκινήσει όλα τα μονοθέσια. Τέλος, ήταν το μικρότερο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε να περάσει για να έχουμε ξανά απαρτία στον τερματισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!