To Skoda που «κατάπιε» τη Ferrari

Πέτρος Πιτσίνης
To Skoda που «κατάπιε» τη Ferrari
Με ένα εργοστασιακό Octavia RS των 230 ίππων, ένας Ρουμάνος έσπασε το ρεκόρ μιας Ferrari 458 Italia για 47 ολόκληρα δευτερόλεπτα!

Ένα Skoda Octavia RS των 230 ίππων με καμία απολύτως μετατροπή (εκτός από τη χρήση ελαστικών Dunlop Sport Maxx) με έναν άνδρα από τη Ρουμανία πίσω από το τιμόνι, κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσε μια Ferrari για 47 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Αυτό δεν έγινε σε κάποια πίστα αλλά στον δρόμο Transfagarasan, στα Καρπάθια της Ρουμανίας.

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει ανακηρυχθεί από τους απανταχού φίλους της αυτοκίνησης ως ο «καλύτερος δρόμος του κόσμου» και αυτό ξεκίνησε από τον Τζέρεμι Κλάρκσον, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει ακριβώς έτσι. Επιστρέφοντας στο ρεκόρ, ο Φάμπιο Μπαρόνε χρησιμοποίησε μια βελτιωμένη 458 Italia και ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε τη διαδρομή με επίσημη χρονομέτρηση, όπου για να φτάσει στον «τερματισμό» χρειάστηκε 9 λεπτά και 13,422 δευτερόλεπτα.

Επίσημα, ήταν κι ο ταχύτερος στον εν λόγω δρόμο, μέχρι που εμφανίστηκε ο Αντρέι Μιτράσκα, ένας ντόπιος Ρουμάνος που θέλησε να τον ξεπεράσει. Με συνοδηγό την Μάγδα Ματέι, που είχε εμπειρία μόνο από έναν αγώνα έως τότε, μπήκε στο εργοστασιακό Octavia RS του και δεν χρειάστηκε περισσότερα από 8 λεπτά και 26,160 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τη διαδρομή! Μάλιστα για τους δύσπιστους, η Ρουμανική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πιστοποίησε το ρεκόρ και η χρονομέτρηση έγινε με όργανα της TAG Heuer, που έχουν λάβει και εκείνα διεθνή πιστοποίηση ακρίβειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!