Λορένθο: «Την κατάλληλη στιγμή στην Ducati»

Γιώργος Βαρίνος
Λορένθο: «Την κατάλληλη στιγμή στην Ducati»
Ο Χόρχε Λορένθο θεωρεί ότι η απόφασή του να πάει στην Ducati ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή των ελαστικών από Bridgestone σε Michelin.

Μετά από τόσα χρόνια και τίτλους με τη Yamaha, ο Χόρχε Λορένθο θα αφήσει την ιαπωνική ομάδα από τη νέα χρονιά και θα πάει στην Ducati, με την οποία το... deal έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, ο Ισπανός θεωρεί ότι η απόφασή του ήρθε την κατάλληλη στιγμή, όπως είπε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Moto GP, ενώ μίλησε και για την αλλαγή της προμηθεύτριας ελαστικών από Bridgestohne σε Michelin.

Αναλυτικά, ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του

«Πέρυσι ο τίτλος είναι πιθανός, φέτος είναι περίπλοκος, σχεδόν απίθανος. Θα πρέπει να έχουμε πολλή τύχη και ο Μάρκεζ να είναι άτυχος. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση, παρά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Με τους κανονισμούς να είναι λίγο πολύ οι ίδιοι με πέρυσι, θα έπρεπε να έχουμε την ίδια σταθερότητα στους αναβάτες, αλλά αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ελαστικά».

Για την αλλαγή από Bridgestone σε Michelin: «Όταν χάνεις το μπροστινό ελαστικό, είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψεις και να μην έχεις πτώση. Ίσως να έχεις πτώση στο 90% των περιπτώσεων που χάνεις το μπροστινό, ενώ πέρυσι ίσχυε το αντίθετο. Γι' αυτό όλοι κάνουν περισσότερα λάθη. Ακόμα και ο Μάρκεζ είχε πτώσεις, αλλά στις ελεύθερες δοκιμές.

Στους αγώνες πάντα τερμάτιζε και μαζί με τα πάρα πολλά λάθη των αναβατών της Yamaha είναι μπροστά στο πρωτάθλημα με πολλούς βαθμούς πλεονέκτημα. Ειδικά για μένα, με την Bridgestone ήμουν ανταγωνιστικός, λίγο πολύ σε όλες τις συνθήκες σε όλες τις πίστες. Αλλά με το μπροστινό βρόχινο ελαστικό της Michelin, από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα, ένιωσα ότι είναι μαλακό και σου δίνει την αίσθηση πως είναι πολύ σκληρό».

Για τη... μετακόμιση στην Ducati: «Η πρόκληση είναι μεγάλη και νομίζω ότι πολλοί περιμένουν από μένα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με αυτή τη μοτοσικλέτα. Πιστεύω πως πήρα την απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Αν πρέπει να κάνεις το άλμα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή επειδή ο ΝταλΊνια είναι εδώ και μόνο αυτός μπορεί να παλέψει με τις εργοστασιακές ομάδες της Ιαπωνίας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!