Η Ferrari καταργεί οριστικά το χειροκίνητο κιβώτιο

Πέτρος Πιτσίνης
Η Ferrari καταργεί οριστικά το χειροκίνητο κιβώτιο
Η ιταλική φίρμα είπε και επίσημα πως τα μηχανικά σασμάν ανήκουν στο παρελθόν και πλέον θα προσφέρει τα μοντέλα της μόνο με σύγχρονα αυτόματα!

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ferrari είπε στο Motoring πως η εταιρεία θα συνεχίσει να είναι πιστή στα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη. «Ferrari σημαίνει ντιζάιν, απόδοση και κορυφαίες τεχνολογίες. Δεν υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο που μπορεί να το ξεπεράσει και για αυτό αποφασίσαμε να μείνουμε πιστοί στο αυτόματο διπλού συμπλέκτη» είπε.

Αυτό το γνωρίζουν και οι αγοραστές και πλέον ήταν ασύμφορο να εξελίσσουν νέα χειροκίνητα κιβώτια, αφού δεν τα αγόραζε κανείς. Για παράδειγμα, η τελευταία Ferrari με το μηχανικό σασμάν σαν επιλογή ήταν η πρώτη γενιά της California και κατάφερε να πουλήσει μόλις πέντε αντίτυπα με το χειροκίνητο!

Αν βάλουμε και εκείνη που κοσμεί το μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο, τότε η συνολική παραγωγή της έφτασε τις έξι. Εννοείται πως αυτή δεν είναι μια αποκλειστική κίνηση της Ferrari και οι περισσότεροι κατασκευαστές που προσφέρουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα τα έχουν καταργήσει ή περιορίσει στο ελάχιστο. Η Lamborghini είναι μια από αυτές αλλά και η Porsche, η οποία δεν δίνει την επιλογή του χειροκίνητου στις κορυφαίες προτάσεις της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!