Λορένθο: «Εξωπραγματική η πρόσφυση της F1»

Πέτρος Πιτσίνης
Λορένθο: «Εξωπραγματική η πρόσφυση της F1»
Ο αναβάτης της Yamaha άφησε για λίγο στην άκρη τις μοτοσυκλέτες και οδήγησε ένα μονοθέσιο της Formula 1, με το οποίο μάλιστα είχε και πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό!

Μια μοναδική ευκαιρία είχε ο Χόρχε Λορένθο, αφού χάρη στο Monster Energy κατάφερε να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της F1 του 2014! Εκείνος παραδέχτηκε πως οι αποστάσεις φρεναρίσματος και η πρόσφυση στις στροφές είναι απίστευτες και δεν έχουν... καμία σχέση με το MotoGP, ενώ συνέχισε:

«Οι προηγούμενες δύο ημέρες ήταν πολύ ειδικές για εμένα. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μερικούς από τους καλύτερους μηχανικούς στο σπορ, οδήγησα στον προσομοιωτή και μετά, το αληθινό. Ήταν μια απίστευτη μέρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο και από ότι είπαν οι μηχανικοί, ήμουν πράγματι ανταγωνιστικός! Το αυτοκίνητο είναι τόσο ραφιναρισμένο, το περίμενα πιο δύσκολο όμως στο τέλος όλα ήταν πολύ καλά, το τιμόνι, ο κινητήρας, όλα.

Ήταν εύκολο στην οδήγηση και στις στροφές είναι πάρα πολύ γρήγορο, η πρόσφυση είναι εξωπραγματική! Στον πρώτο γύρο νιώθεις την ισχύ αλλά όταν τη συνηθίζεις, είναι παρόμοια με τη μοτοσυκλέτα του MotoGP. Στις στροφές όμως, είναι εντελώς "αλλού", περίπου 40 χιλιόμετρα την ώρα γρηγορότερα στη μέση της καμπής! Επίσης, με εξέπληξε με το φρενάρισμα, μπορείς να το κάνεις τελευταία στιγμή και η πρόσφυση που μπορούσε να διαχειριστεί το αυτοκίνητο με τέρμα γκάζι στις γρήγορες στροφές ήταν απίστευτο!».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!